GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2019 Salı 15:50

O ilçelerden çarpıcı duyuru: 23 Haziran’da deniz yasak!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran İstanbul’da seçimin yapılacağı 23 Haziran’da denize girmenin hatta ilçeye gelmenin yasaklandığını duyurdu. Seferihisar Belediyesi de 23 Haziran günü plajlarının kapalı olduğunu belirtti. Öte yandan Çiğli Belediyesi de 23 Haziran'da Kuş Cenneti'ndeki flamingoların İstanbul'a göç edeceğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin yankıları sürüyor. YSK kararıyla ilgili birçok cepheden açıklama gelirken 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçim tarihi için önlemler alınmaya başlandı. Yaz mevsimi ve hava sıcaklıklarını göz önünde bulunduran sahildeki belediyeler “gelmeyin” uyarısında bulundu. Birçok turizm ve havayolu şirketi 23 Haziran olarak alınan bilet ve rezervasyonlara değiştirme imkanı tanıdı.

- BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN ‘23 HAZİRAN’ HAMLESİ: OTOBÜSLER BENDEN!

İstanbul’da oy kullanacak seçmenin YSK kararı sonrasında yaptığı tatil planları yeniden gözden geçirilmesi istenirken en dikkat çeken paylaşım Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’dan geldi. Turizm sezonunda doluluk oranları tavan yapan ve binlerce kişinin rezervasyon yaptırdığı ilçenin Belediye Başkanı Oran, “İstanbul’dan gelen bir fırtına nedeniyle sahillerimizden 23 Haziran günü denize girmek hatta ilçemize gelmek tehlikeli ve yasaktır” paylaşımında bulundu. Oran’ın İstanbul seçimini kast ederek yaptığı paylaşıma birçok kişi destek verdi. 

Çeşme Belediyesi’nin yanı sıra Seferihisar Belediyesi de 23 Haziran ile ilgili bir duyuru yaptı. Seferihisar Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "23 Haziran'da Marmara Bölgesi'nden başlayan dip dalganın Seferihisar sahillerinde de hissedilmesi bekleniyor. Plajlarımızın 23 Haziran'da bakıma alınacağını önemle hatırlatır, İstanbullu yurttaşlarımıza bahar günler dileriz" denildi.

Çiğli Belediyesi de sıra dışı duyuru yapan ilçeler arasına girdi. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Kuş Cenneti'ndeki flamingoların 23 Haziran'da İstanbul'a göç edeceği belirtilerek, "Göç mevsimi olmamasına rağmen 23 Haziran 2019'da 1 günlüğüne İstanbul'a göç ediyoruz. İstanbullu misafirlerimiz Çiğli Kuş Cennetine gelmesinler" denildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de bu duyuruyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "24 Haziran'da dönecekler, sonra herkesi bekleriz çünkü eminiz ki 24 Haziran'dan sonra #Herşeygüzelolacak" notunu düştü.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan duyuruda ise, "İstanbullular dikkat, açık hava müzesi kentimiz Selçuk 23 Haziran'da restorasyondadır" mesajı paylaşıldı.

Bornova Belediyesi de sosyal medya hesabından 23 Haziran'a yönelik bir mesaj paylaştı. Belediyeden yapılan paylaşımda, "23 Haziran günü İstanbul-İzmir yolu Bornova girişinde meydana gelen yoğun tipi nedeniyle yolun kapalı olacağı bilgisini sizlerle paylaşıyoruz. İstanbul'dan İzmir otogarına gelen otobüslerin hiç yola çıkmaması rica olunur.Ama 24 Haziran’dan itibaren bekleriz. #HerŞeyÇokGüzelOlacak" mesajı verildi.