GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2019 Cumartesi 13:36

O ilçedeki delege seçimlerinde masa başı liste krizi!

CHP’de devam eden delege seçimlerinde üyeler sandığa giderken İzmir’in Konak İlçesi’nde kriz çıktı.  Bazı mahallelerde açıklanan saatlerde sandık kurulmadığı, listelerin oluşturulmadığı ve delegelerin masa başında yazıldığı iddia edildi. Oy kullanmaya gelen partililer tepki gösterdi. Mahallelerdeki seçimlerden ise sonuçlar geldi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden kongre sürece kapsamında yürütülen delege seçimleri sürüyor. Partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de haftalardır süren rekabet sandık sonuçlarına yansıyacak. 

- CHP İZMİR'DE 'DELEGE SEÇİMİ' MESAİSİ: GÖZLER İKİ İLÇEDE!

Bu kapsamda merkez ilçe Konak’ta “masa başı liste” krizi çıktı. Konak İlçe Başkanlığı’nın il başkanlığı ile koordineli daha önce açıklanan saatlerde mahallelere sandık koymaması, görevlilerin gelmemesi ve bazı yerlerde seçimin iptal edilmesi krize neden oldu. Oy kullanmaya gelen partililer belirlenen adreslere ilçeden kimsenin gelmemesine ve sandıkların olmamasına tepki gösterdi.  Konak’ta Kemal Reis, Çimentepe ve Kocatepe gibi mahallelerde tartışmalar yaşandı.

Partinin çok fazla üyesi bulunmayan merkez bazı mahalleler ile kentsel dönüşüm nedeniyle artık ortada fiili olarak bulunmayan birçok mahallesinde üyeler oy kullanmış gibi gösteriliyor. Yıllardır devam eden bu uygulama sayesinde her mahalleden birer, ikişer delege çıkartılarak ilçe kongresinde 50’nin üzerinde delegeyle kongre salonuna girilebiliyor.

ALSANCAK'TA KIRMIZI KAZANDI
Alsansak Mahallesi'nde seçime çift listeyle gidildi.

Mavi ve Kırmızı listeler sandıkta yarışırken, kırmızı listede  CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız, Konak İlçe eski Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Egeşehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Başak da yer aldı.

Seçimin galibi kırmızı liste oldu. Başak ve Yıldız dışında, Semra Aksal Kayacan, Fehime Özcanşen, Yeşim Tırbil, Onur Şahin, Ozan Karataş ve Doğan Sever delege seçildi.

KİMLER DELEGE SEÇİLDİ?
Çimentepe Mahallesi’nde Burhan Kaymaz, Dilan Baskan, Hamza Alak, Pirireis’de; Veysel Kaçar, Özlem Karcı, Müfit Ereş, Dursun Ali Ufacık, Ahmet Şan, Özgün Utku, Sedef Ayşe Ses, Çakabey Mahallesi’nde Meneş Özkap,  Duatepe Mahallesi’nde Meltem Şimşeriye, Yekbun Özmen, Pazaryeri Mahallesi’nde Recep Aykal, Güngör Mahallesi’nde Şule Kahramanlar, Gülgün Şensöz, Mecidiye Mahallesi’nde Yelda Atila, Fatih Mahallesi’nde İsmet İrgen,  Namık Kemal Mahallesi’nde İbrahim Cebeci, Odunkapı Mahallesi’nde Recep Topal, Oğuzlar Mahallesi’nde Levent Imrak delege seçildi. 

Kılıçreis ve Kemalreis mahallelerindeki seçim ise ertelendi.