GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2020 Perşembe 15:49

O ilçede Go-Kart pistine karşı: Doğa için nöbet!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ilçede yapılması planlanan Go-Kart Yarış Pisti için dökülecek asfalta izin vermeyeceklerini söyledi.  Daha önce yapılan mühürleme işleminin söküldüğünü anlatan Başkan İnce ve beraberindekiler, “Doğa için nöbetteyiz” dedi. 

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planları yapılan Güzelbahçe Yelki’deki Go-Kart Yarış Pisti’ne tepkiler sürüyor. Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin karşı çıktığı pist mahkeme kararıyla mühürlenirken inşaat ve düzenleme çalışmalarında mühür sökülmüştü. 

Güzelbahçe’de yaşayan yüzlerde kişi bölgede kamp kurarak nöbete başladı. Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte Yelki'de mahkeme tarafından Haklı bulunan mühürümüz kanunsuzca sökülerek kaçak inşaat çalışması girişiminde bulunulan sözde Go-kart pist ( Zeytin ağaçlı tarla) alanında nöbetteyiz. Asfaltın doğa harikası zeytin ağaçlı tarım alanına dökülmesine karşı direniyoruz” dedi. 

Öte yandan vatandaşlar ve belediye başkanı İnce, “Doğa için nöbetteyiz” ifadelerini kullandı.