GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ağustos 2020 Cuma 14:25

O ilçede dikkat çeken hamle: Gece hayat duracak!

Gaziemir Belediyesi gürültü ve gelen şikayetleri gerekçe göstererek ilçe genelinde faaliyet gösteren futbol, basketbol sahalarıyla birlikte açık alan spor aletleri kullanımını saat 23:00’ten sonra kapatma kararı aldı. Park Bahçeler Müdürlüğü’nün talebi meclisten geçerse karar yürürlüğe girecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde belediye dikkat çeken bir karar almaya hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleştirilecek meclis toplantısı öncesinde çalışmaları tamamlayan Park Bahçeler Müdürlüğü’nden sosyal yaşamı etkileyecek önemli bir hamle geldi.

Belediye yönetimi; Gaziemir Belediyesi sınırları içindeki, park alanları içerisinde bulunan halka açık; futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile birlikte açık alan spor aletlerinin kullanımı, vatandaştan gelen gürültü sebepli yoğun şikayetler üzerine; Saat 23,00’dan sonra kullanıma kapatma kararı aldı.

Önerge haline getirilen ve meclise sunulan teklif 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek belediye meclis toplantısında onaylanıp karara bağlanırsa ilçe genelinde bulunan bu alanlardaki faaliyetler tamamen durdurulacak.

İNSANLAR MENDERES’E Mİ GİTSİN?
Belediye yönetiminin onayladığı meclis gündemine alınan önergeye ilk tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Gaziemir’de yaşadığı kente yabancı olan bir belediye başkanı görevde olduğu için belediye birimlerinin böyle düşünmesi gayet normal. Ne yazık ki sayın başkan Avrupa’ya çok fazla kafa yormaktan kendi ilçesine yabancı hale geldi” dedi.

Gaziemir’de sosyal yaşamın meydan başta olmak üzere yeşil alanlar, parklar ve açık spor alanlarında gece yarılarına kadar devam ettiğini anlatan Atmaca, “Pandemi döneminde eve hapsolan insanlar bu alanlara çıkıp rahatlıyordu. İnsanlar hem spor yapıyor hem de dolaşıyordu. Saat 23:00’ten sonra kapatma kararı almak akıl ve mantık dışıdır. Vatandaşlarımızın psikolojisini de etkileyecek bu karar derhal gözden geçirilmelidir. Gaziemirliler ne yapsın? Saat 23:00’ten sonra Menderes’e mi gitsin?” ifadelerini kullandı.