GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2020 Pazartesi 17:40

O ilçede başkan görevi bırakıyor: İstifa kararı aldı!

CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün görevi bırakma kararı aldı. Önümüzdeki günlerde yönetim kuruluyla bir araya gelecek olan Ergün’ün görevinden istifa edeceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde sürpriz bir istifa haberi geldi. Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün görevi bırakma kararı aldı.  Yerel seçimde Menderes’te çalışmaları yürüten Ergün, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile birlikte uyumlu bir süreç yürütüyordu. Ergün’ün kararı partililer için de sürpriz oldu. Kararı alan fakat kamuoyuyla henüz paylaşmayan Ergün’ün kısa süre içinde açıklama yapacağı öğrenildi. Avukat olan Ergün, istifasında işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstereceği dile getirildi.

Görevinden ayrılma kararını İl Başkanı Deniz Yücel’e ileten Ergün’e ilk olarak “çalışmalarına devam et, yeniden düşün” mesajı verilirken istifanın tek taraflı olması, kararın alınmış olması gibi etkenlerden dolayı sürecin kısa zamanda netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan, Ergün’ün Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve İl Başkanı Yücel ile son değerlendirmeyi yapacağı ifade edildi.