GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mayıs 2024 Perşembe 12:43

O fotoğrafa görevden alma!

İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatıldı. Başkanın ayrıca yetkisi sonlandırıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X üzerinde yaptığı paylaşımda İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç mesajında şu ifadelere yer verdi:

Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.

NE OLMUŞTU?
Basında yer alan haberlere göre İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oktay Tabur, İzmir Adliyesi’nde bulunan ‘dinlenme odası’na 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek astı.

Hakim, bu metal panoya asılı silahlarla birçok üst düzey yargı mensubuyla pozlar da verdi: Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç.

Konuyla ilgili konuşan Tabur, silahların kendisine ait olduğunu doğrulayarak şunları dedi: “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri. Haber değeri varsa haber yapabilirsiniz. Çekineceğim hiçbir şey yok. Benim odama Yargıtay başkanı, Adalet Bakanlığı Müfettiş Kurulu başkanı, hepsi gelmiş, hepsi de beğenmiş, takdirlerini illetmiş insanlar.”

Tabur, 2019-2021 arasında İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyonu üyesi olarak atandı. Ocak 2021’de ise Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyonu başkanlığı görevine getirildi. (Haber Global - TRT Haber)