GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mart 2021 Perşembe 16:30

O firmadan açıklama: Aysever’in menajeri ile görüştük

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gazeteci-Yazar Enver Aysever ile birlikte çalışma şartı getirdiği “okur yazarlık atölyesi” ihalesini kazanan Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nden açıklama geldi. Şirketin Ortağı Soner Kaya, “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi” dedi. Kaya, ihaleye girmeden önce Aysever’in menajeriyle görüştüklerini söyledi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çıkan tartışma sonrası iptal kararı aldığı “okur yazarlık atölyesi” ihalesinin yankıları sürüyor. Gazeteci-Yazar Enver Aysever tarafından bir paket program dahilinde hazırlanan 18 gün süreli ihaleyi Giresun merkezli Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı.  İhaleyi 238 bin 500 TL teklif vererek kazanan şirkete şartnameyle getirilen “Aysever ile çalışma zorunluluğu” konuyu adrese teslim ihale eleştirilerine getirmişti.  Başta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları ve iptal kararıyla yeniden gündeme gelen ihaleyle ilgili Aysever yeni bir değerlendirme daha yaptı. Aysever, Soyer’den konuyu aydınlatmasını beklediğini söyledi.

ENVER AYSEVER'DEN TARTIŞMALI İHALE İÇİN AÇIKLAMA

Karşılıklı açıklamaların ardından gözler Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne çevrildi. Şirket Ortağı Soner Kaya, her şeyin ihale kanuna uygun olduğunu söyledi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kaya, “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı.  En düşük teklifi veren firmayız. Yaklaşık maliyeti 297 bin TL olan bir ihaleye biz 238 bin TL teklif vermişiz. Bu ihale bizim dışımızda başkasında da kalabilirdi. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi. İhale şartnamesinde Aysever ile çalışma zorunluluğu bulunuyor. Biz ihaleyi EKAP üzerinden görünce İzmir’e bile gelmeden teklif gönderdik. Enver Aysever’in bu iş için alacağı ücret, otelde konaklama, yeme içme ve ulaşım gibi hizmetleri kapsayan paket bir programın maliyetini hesapladık. Bunu herkes gibi biz de yaptık.  İhaleye girmeden önce Enver Aysever’in menajeri ile görüşmelerimiz oldu. Ondan bir fiyat aldık. Aysever’in bu iş için alacağı ücreti önümüze koyduktan sonra diğer maliyetleri de ekleyerek teklif vermiş olduk” diye konuştu.

Kaya, şirketin bünyesinde birçok iş alanı olduğunu söylerken kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin birçok ihalesine girdiklerini söyledi. İsimlerinin böyle bir olay ile gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü anlatan Kaya, “Bizim yasa dışı bir işimiz asla olamaz. Biz şeffaf bir firmayız. Devletimize vergimizi ödeyen bir firmayız. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Öyle bir algı yaratıldı ki ortada bir soygun var ve biz de bunun bir parçasıymışız gibi anlatıldı. Biz kendimizi çok iyi biliyoruz” dedi. 

Ne olmuştu?
Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında "okur yazarlık" atölyesini adrese teslim ihaleyle aldığı iddialarına ilişkin olarak "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim, herhangi bir ihale sürecinde olmadım." açıklamasını yaptı. Aysever, atölye karşılığında söz edilen 238 bin lira ödeme ile de ilgisinin olmadığını belirtmişti.

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever'in, "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında kurulacak olan "okur yazarlık" atölyesi için yapılan ihalenin iptal edileceğini açıklamıştı.