GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Nisan 2022 Cumartesi 10:44

O belediyeden denize sıfır satış!

Aliağa Belediyesi deniz kenarındaki 3 parseli 13 milyondan satışa çıkarma kararı aldı.

Metehan ud / EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediyesi satış kararlarına yenilerini ekledi. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre belediye, mülkiyeti kendisine ait olan üç arazi için daha satış kararına imza attı.

Karara göre, ilçenin Aliağa Uzunyalı Mahallesi’nde yer alan, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde 481 ada 3 parsel, 481 ada 5 parsel ve 887 ada 2 parsel olarak kayıtlı 3 arsa daha alıcıların önüne çıkarılacak.

Kapalı teklif usulüyle satışa çıkarılacak 2 bin 197 metrekare büyüklüğündeki 3 parselin satışından toplamda 13 milyon 182 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Parsellerin iki tanesi denize sıfır konumuydayken bir tanesi ise 200 metre uzaklıkta yer alıyor.

Özel şartmane ile satışa çıkarılan arsaların ihalesi 21 Nisan Perşembe günü belediyenin encümen salonunda gerçekleşecek.

Aliağa Belediyesi 2022 Mali Yılı için belirlediği 372 milyonluk bütçenin yetersiz kalacağını belirterek ek bütçenin hazırlıklarına başlamıştı. İlk olarak ilçe meclisinden geçen 300 milyonluk ek bütçe İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri tarafından da onaylandı. Bütçenin belediye mülkiyetine ait taşınmazların satışlarından elde edilecek gelirlerden sağlanması amaçlanıyor. Aliağa Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis üyesi Sedat Sarı satışların kamu zararına neden olacağına neden olarak iptali için dava açmıştı.