GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mart 2020 Pazartesi 10:35

O araziler imara açılacak mı? Torbaoğlu sürprizi!

Menderes Belediyesi tarafından 22 milyon TL’ye satışa çıkartılan Tekeli OSB’nin bitişiğindeki arazileri İşadamı Nazım Torbaoğlu aldı. AVOD Gıda’nın sahibi olan Torbaoğlu Karşıyaka Spor Kulübü’nde Basketbol Şube Başkanlığı yapmıştı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde AK Partili eski Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla imar planı düzenlemeleri çalışmaları yapılan İTOB- Tekeli Organize Sanayi Bölgesi’ne sınır arazilerin yeni sahibi belli oldu.

CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın borçlar ve ekonomik sorunlar nedeniyle 22 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarttığı üç farklı büyüklükteki arazilerin ikisini İşadamı Nazım Torbaoğlu satın aldı. İhalede yaklaşık 18 milyon teklif vererek iki araziyi alan Torbaoğlu sürece, borsada halka açık olan A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri A.Ş aracılığıyla dahil oldu. Arazinin diğer hissedarı ise Hedef İnşaat Gayrimenkul Geliştirme A.Ş olarak belirlendi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nde bir dönem basketbol şube başkanlığı da yapan İşadamı Torbaloğlu’nun aynı isimde AVOD Altın Madencilik Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. isimli bir şirketi daha bulunuyor. Şirket iki yıl önce Çorum Boğazkale'deki kendisine ait maden sahasında Alman DMT Consulting GMBH şirketine sondaj ve rezerv tespit çalışmaları yaptırarak Türkiye'nin en büyük bakır rezervlerinden birini ortaya çıkarmıştı.

ARAZİ ÜZERİNDE FARKLI PROJELER AÇIKLANMIŞTI
İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ne sınır Menderes Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 200 dönüm arazi dışında bölgede özel şahıslar ve şirketlerin de arazileri bulunuyor. Yaklaşık 800 dönüm olan arazi uzun yıllardır İTOB’a dahil edilmek için çalışılıyor. İTOB sınırında bir sanayi sitesi dahil birçok projenin geliştirilmesinin düşünüldüğü bölgeye son olarak Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan yeni bir proje açıklamıştı. “Kentsel Servis Alanı” yapılması düşünülen bölgede bir ticaret merkezi ve üretim yerinin kurulup otoban bağlantılı işyerlerinin oluşturulması düşünülmüştü. Adına “Ege Ticaret Merkezi” verilen projede farklı üretim alanlarında çalışacak işyerleri yer alacaktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ve planlarda “tarım alanı” olan 800 dönümlük arazinin içinde İpekyolu A.Ş isimli bir firma de bulunuyor. Tekeli eski Belediye Başkanı Hasan Toklu döneminde planlama karşılığında bölgeden arazi alarak sürece dahil olan İpekyolu’nun Azerbaycanlı İşadamları Derneği Başkanı Mesut Kerimi ve Harita Mühendisi Servet Alabalık gibi ortakları bulunuyor.