GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Mart 2021 Perşembe 14:42

O arazide pürüz kalmadı: Bakanlık onayladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyeti Nevvar Salih İşgören Vakfı’na ait Buca’daki eski Tekel arazisine ilişkin hazırlanan son planı askıya çıkarttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DSİ’ye ait itirazlar yerinde görülürken çalışmalar tamamlandı. Arazinin vakfa ait kısmına 2 emsal serbest yükseklik, belediyelere ait kısımlarına ise 1 emsal 4 ve 5 kat yükseklik hakkı verildi.

EGEDESONSÖZ- Özelleştirme İdaresi tarafından satışı yapıldıktan sonra mülkiyeti Nevvar Salih İşgören Vakfı’na geçen Buca İnönü Mahallesi’ndeki araziye ilişkin son planlar tamamlandı. Bakanlığın, üç parçaya ayırdığı arazide İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi’ne ait kısımlar ayrı ayrı belirlenmişti.  Yapılan düzenlemeye göre Büyükşehir’in mülkiyetindeki kısım 1 emsal 5 kat, Buca Belediyesi’ninki ise 1 emsal 4 kat olarak ilan edildi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı’na ait kısım düzen için emsal 2’ye çıkartılırken yükseklik ise serbest olarak belirlendi.  Bakanlığın yaptığı düzenlemeye göre vakfın mülkiyetindeki alanda AVM, ticaret gibi yapılar yükselebilecek.

Öte yandan Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın bölgede doğrudan bir çalışma yapmayacağı öğrenilirken arazinin önümüzdeki günlerde satışa çıkartılabileceği ifade edildi. Vakıf, İzmir genelindeki bazı mülklerde olduğu gibi burayı da satarak gelir elde etmeyi planlıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DSİ’nin itirazının kabul edildiği vurgulanırken şu ifadeler kullanıldı:

“Onaylı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin plan notu paftası olan “L8A14A3A” nolu imar planı paftası ve plan açıklama raporu 11.03.2021-09.04.2021 tarihleri arasında 1 ay süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkartılmıştır”