GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Kasım 2018 Pazartesi 12:44

O anları anlattılar: Canları pahasına son manevra!

İstanbul Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu kazada, askerlerin can kaybını önlemek için yaptığı fedakarlığı görgü tanıkları anlattı. Helikopterin düşmeden önce pilot tarafından son bir manevrayla boş araziye indirilmeye çalışıldığı görüldü.

Sarıgazi Mahalle Muhtarı Göker Göktaş kaza anını anlattı. Götaş, "Evlerin üstüne de düşebilirdi. Evlerin arasındaki boşluğa indirmeye çalıştı. Canları pahasına bunu yaptılar. Sık sık burada eğitim uçuşları oluyor. 2009'da da bu çevreye düşmüştü. Herhangi bir vatandaşın burnunun bile kanamamasını sağladılar. Allah rahmet eylesin. Bir şey söyleyemiyorum." dedi.

- İSTANBUL'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ: 4 ŞEHİT

AKAR: KİMSEYE ZARAR VERMEMEK İÇİN...
Olay yerinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da askerlerin çabalarına değinerek şu açıklamayı yaptı;

"Düzenli bir şekilde eğitim faaliyetleri sürüyor. Sabah 10.32'de kalkan helikopterimizde 2 subay, 2 astsubay, 1 uzaman çavuş arkadaşımız göreve başlamıştır. Kaza sonucunda 2 kahraman subayımız, 2 kahraman astsubayımız şehit olmuştur. 1 uzman çavuşumuzun ameliyatı sürüyor. Bilemediğimiz bir nedenden acil iniş yapmak durumuna girmişlerdir. Anlaşılıyor ki kimseye zarar vermemek için büyük çaba sevk etmişlerdir. Havaalanına yakın olmalarına rağmen ulaşmaları mümkün olmamıştır. Bu çerçevede şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."