GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2018 Çarşamba 16:28

O anket gizemini koruyor… Bu kez Bornova ve Gaziemir belediyeleri uyardı!

İzmir’de vatandaşlara SMS ile ‘2019 yerel seçimlerinde kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusu yöneltilirken Gaziemir ve Bornova belediyelerinden açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kalmasının ardından siyasi partiler rotayı yerel seçimlere çevirdi.

İzmir’de özellikle metropol ilçelerde yaşayan milyonlarca vatandaşa SMS olarak atılan, ‘Belediye başkanının kim olmasını istersiniz?’ sorusu şaşkınlık yarattı.

Geçtiğimiz hafta Buca ve Karabağlar başta olmak üzere çeşitli ilçelerde seçmene yöneltilen soru görevdeki belediye yönetimleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Mesajın sonunda ‘siyasal araştırma’ ibaresi bulunması ise ‘kim bu şirket’ sorularını akla getirdi.

Karabağlar Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından ‘halkımızın dikkatine’ başlığıyla yayınlanan uyarı yazısında mesajın dikkate alınmaması istendi.

Gelişmelerin ardından SMS atılan ilçelerin sayısının artmaya başladığı öğrenildi. Son olarak metropolün en önemli ilçelerinden olan Bornova’da da vatandaşlara benzer soru yöneltildi.

Yaşananlara bu kez Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila kayıtsız kalmadı. Bornova Belediyesi’nin sosyal medya hesabından uyarı niteliğinde bir açıklama yapıldı.

Mesajda, ‘Yerel seçim anketi süsü verilen mesajların belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır. Katılanların gönderdiği SMS’lerle para kazanmayı amaçlayan bu ve benzeri girişimleri dikkate almamanız önemle duyurulur’ denildi.

GAZİEMİR BELEDİYESİ'NDEN DE AÇIKLAMA
Gaziemir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Gaziemir ilçemizde vatandaşlarımızın cep telefonlarına “8720” numaralı mesaj servisinden gelen mesajın ve seçime yönelik içeriğinin belediyemizin kurumsal yapısı ile ilgisi bulunmamaktadır" denildi.