GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mart 2017 Pazartesi 12:23

Noel Pazarı'na saldırıyla bağlantılı DEAŞ üyesi İzmir'de tutuklandı

Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Amri ile irtibatlı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Almanya'da tırla Noel pazarına girerek 12 kişiyi öldüren terör örgütü DEAŞ üyesi Anis Amri ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 11 Mart'ta düzenlenen operasyonda DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ürdün asıllı Almanya vatandaşı M.A.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

M.A.K'nin, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla İzmir'deki DEAŞ'a yönelik operasyonda tutuklanan 21 şüpheli ve aynı saldırı kapsamında İstanbul'da tutuklanan 2 zanlı ve Almanya'daki saldırıyı gerçekleştiren Tunuslu Anis Amri ile bağlantılı olduğu belirlendi.  

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. 

Zanlının, 19 Aralık 2016'da bir tırla Noel pazarına girerek 12 kişinin öldüğü, 56 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Anis Amri ile bağlantısı tespit edilmiş, örgüt adına faaliyet yürüttüğü, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı, yine yasa dışı yollardan terör saldırısı yapmak amacıyla Avrupa'ya geçmek için uygun zamanı beklediği ileri sürülmüştü. (AA)