GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
2 Aralık 2021 Perşembe 10:33

Nöbetçi eczane krizi çözüme kavuştu!

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, dört büyük hastanenin yer aldığı ilçede sadece bir nöbetçi eczane bulunmasından yakınan vatandaşların şikayetini değerlendirdi ve 1 Ocak’TAN ayından itibaren iki nöbetçi eczane olacağını müjdeledi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çiğli sınırları içinde faaliyet gösteren üç özel, bir de devlet hastanesi olduğu halde geceleri sadece bir eczanenin nöbetçi olması, bölge sakinlerini çileden çıkarıyordu. Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi, Can, Ekol ve Kent hastanelerine akşamları ziyaret etmek zorunda kalan hastaların reçetelerini yaptırmak için nöbetçi eczane önünde uzun kuyruklar oluşturmasını değerlendiren İzmir Eczacı Odası yönetim kurulu, yeni bir düzenlemeye gitmeye karar verdi.

1 OCAK’TAN İTİBAREN ARTIK İKİ ECZANE NÖBET TUTACAK
Oda Başkanı Tuncay Sayılkan, yönetim kurulunu toplayarak bu konuyu gündeme getirdi. Bölgede 24 eczanenin faaliyet gösterdiğini, gerekli düzenlemeyi yapma kararını yönetim kurulundan geçirdiklerini belirten Başkan Sayılkan, şu bilgileri aktardı:

“Yönetim Kurulu’nda, Çiğli’deki eczanelerin iki bölgeye ayrılması kararını aldık. Bunun planlanması gerekiyor. Hangi eczane, hangi bölgede kalacak? Öncelikle bu çalışmayı yapacağız. Bunu yaparken, vatandaşların güzergahlarını, toplu ulaşımlarını tartışıp bir düzenlemeye gideceğiz. Bilindiği gibi eczane nöbetleri 4’er aylık periyotlar halinde düzenlenir. Çiğli’de bu ayda da geceleri tek eczane olacak ancak 1 Ocak’tan itibaren, yani yeni dönemin ilk 4 aylık etabından itibaren iki bölgede iki eczanemiz nöbetçi olacak. Gerekli çalışmayı yaptıktan sonra eczacı arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz, gerekli duyuruları yapacağız. Sonuçta hastalarımız uzun süre kuyruklarda beklemeden ilaçlarını iki farklı eczaneden yaptırma imkanına kavuşacak.”