GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Eylül 2016 Cuma 17:10

Nişancı'dan Soyer'e: Teröre değil memlekete...

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı kayyum uygulamasına tepki gösteren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hedef aldı. Nişancı, “Belediye başkanından teröre değil memlekete ve şehit olan evlatlarımıza sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Konak Sümerbank eski binası önünde Hükümet'in OHAL uygulamaları ve İçişleri Bakanlığı'nın PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek vermekten haklarında yürütülün soruşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanları yerlerine kayyum görevlendirilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılanlar arasında yer alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı başkanı kınadıklarını söyledi.

Nişancı, “Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ kayyum atamalarının ardından Çanakkale ile birlikte Seferihisar belediye başkanına teşekkür etti. Çünkü onlar daha önce imzaladıkları ‘kardeş belediye’ protokolünü iptal etmediler. O belediyelere hizmet götüremedikleri ya da yol-altyapı eksikliği nedeniyle değil teröre destek oldukları için kayyum atandı. Vatan evlatlarını şehit eden terör örgütüne destek olanlar, yıllarca belediye imkanlarını, araçlarını seferber ettiler. Başkanı teröre değil memleketin evlatlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanlığına soyunan başkan illa ki aday olacağım diye bunu yapmasına gerek yok. Çevreci olup orkinos çiftlikleri için suya girer sonra denize akan pis derelere bakmaz. Hayvan sevgisinden bahseder belediye köpekleri öldürür. Cemaate desteğe gider babasının Fethullah Gülen’i yargıladığını anlatır. Demokrat olduğunu söyler ama 15 temmuz gecesi ortalıkta görünmez. Ne kadar kötü şey varsa ilçede herkese Aziz başkanı şikayet eder ama iyi şeyleri kendisine yazar” dedi.