GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
19 Haziran 2024 Çarşamba 08:42

Netanyahu'dan 'iç savaş' açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümet karşıtı gösterileri değerlendirdi. Ülkede iç savaş çıkmaması gerektiğini söyleyen Netanyahu, "Bölünme zayıflıktır, birlik ise zaferin şartıdır" dedi.

Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybeden askerleri anma törenine katılan Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, hükümet karşıtı gösterilere değindi.

"Kardeşler arasında iç savaş çıkmamalıdır. Bölünme zayıflıktır, birlik ise zaferin şartıdır." diyen Netanyahu, "Birçok cephede savaşıyoruz. Güneyde Hamas'ı ortadan kaldırana ve tüm rehineleri geri alana kadar, kuzeyde halkımız evlerine güvenle dönene kadar. Doğuda İran'ın bizi çembere almasını ve nükleer silah elde etmesini engellemek için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Batı Kudüs'teki İsrail meclisi önünde toplanan binlerce İsrailli, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için anlaşma yapılması, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin istifası ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle bugün bir kez daha gösteri düzenlemişti. (NTV)