GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mart 2021 Cuma 11:52

Nergis Kafe İzmirliler’in hizmetinde

Adı adeta Karaburun ile özdeşleşen Nergis Kafe, aynı zamanda ilçeye özgü lezzetlerin üretici kadınlar tarafından sunulduğu yüzüyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İlçe merkezindeki konumu ile Karaburun’un sosyal ve kültürel yaşamında uzun yıllardır çok önemli işlev yüklenen Nergis Kafe, akşamları da restoran olarak hizmet veriyor.

Karaburun Belediyesi şirketi  Mimas Bel A.Ş. tarafından işletilen  Nergis Kafe İzmirliler’in akınına uğruyor.  

Gündüzleri Karaburun’a ait lezzetlerin ilçede yaşayan üretici kadınlar tarafından sunulduğu Nergis Kafe’nin, akşamları da restoran olarak uygun fiyatlarla hizmet verdiğini vurgulayan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti:

 “Nergis Kafe’de kadınlarımız çalışıyor, üretiyor ve satıyor. Bugün ilçemize gelen bir misafirimizin tamamen bize özgü olan ve Karaburun dışında hiçbir ilçede göremeyeceği Zingata, Çalkama, Negerek Böreği, Öküz Köftesi, Dede Sarığı, Keşkek, Sündürme, Kabak Böreği gibi damak çatlatan lezzetlerimizi tatmaları mümkün. Biz burada yapılan lezzetlerin malzemelerini de köylü kadınlarımızdan satın alıyoruz. Köylümüzün kabağından yapıyoruz kabak böreğini, çalkama içerisinde kadınlarımızın topladığı arap saçı, gelincik otu, ısırgan otu, ıspanak kullanılıyor. Yöresel lezzetlerimizin yanında sunduğumuz ev ekmeğini de köylü kadınlarımızdan alıyoruz. Tost, sandviç gibi ürünleri satmadığımız için ilçe merkezimizdeki esnafımıza da kesinlikle rakip olmuyoruz. Hemen yanımızdaki köylü pazarımız da faaliyetine devam ediyor. Ayrıca Nergis Kafe şiir ve müzik dinletileri ile kitap söyleşileri gibi kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.”