GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2021 Salı 14:03

Nergis için satış noktaları... İzmir’de mis gibi dayanışma!

Karaburun'da pandemi nedeniyle festivalin yapılamaması sonucu çiçeği elinde kalan üreticinin derdine çare arayan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Üreticilerimiz, belediye başkanlarımızın desteğiyle Karşıyaka, Balçova, Konak, Kemalpaşa ve Kuşadası'nın merkezi noktalarında nergislerimizi satabilecek. Diğer belediyelerden de aynı desteği bekliyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karaburun'un ünlü nergis çiçeği, bu yıl yapılamayan festival nedeniyle üreticinin elinde kaldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan,  ilçe belediye başkanlarını arayarak yardım talep etti. Başkan Erdoğan'ın ilk etapta temas kurduğu Karşıyaka, Balçova, Konak, Kemalpaşa ve Kuşadası Belediye başkanlarının, Karaburunlu üreticiler için satış noktaları göstererek satış yapılmasına imkan tanıdı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bu örnek nergis dayanışmasını, diğer ilçelerden de beklediklerini söyledi.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BU JESTİ BİLE ÇOK KIYMETLİ
Pandemi nedeniyle bu yıl festival yapamadıklarını, bu nedenle üreticinin çiçeğini pazarlama sıkıntısı yaşadığını belirten Başkan Erdoğan, "Oysa ne güzel hayallerimiz vardı. Bu yıl, geçen yıla göre çok daha güzel bir festival yapacaktık. Seneye inşallah, hayallerimizi gerçekleştiririz" temennisinde bulundu.

Belediyelerin öngördükleri noktalarda Karaburunlu nergis üreticilerinin satış yapabileceğini, bu imkanın verilmesinin bile çok büyük bir jest olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Belediyelerimizin ekonomik durumları hiç de iç açıcı değil. Dolayısıyla nergislerimizi satın alın, diyemiyoruz. Fakat satış noktası anlamında gelen destek bile çok kıymetli. İzmir'deki diğer ilçe belediyelerimizden, başkanlarımızdan da aynı jesti bekliyoruz. Sadece nergisçiler değil, kesme çiçek üreticileri de zor durumda. Festivali yapmış olsaydık, bu sorunu hiç yaşamayacaktık. Seneye pandemi olmazsa, festivalimizi yapar, eskisi gibi coşkulu, mis kokulu buluşmalarımızı gerçekleştiririz" dedi.