GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
25 Ocak 2018 Perşembe 10:24

Nepal'deki kütüphaneye Güzelbahçe'den Nutuk

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri, turistik geziye gittikleri Nepal'in başkenti Katmandu'yu gezerken, 4 bin nüfuslu bir köyde yeni kurulan Uluslararası Düşünceler Kütüphanesi'ne 'Nutuk' kitabını hediye etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlattığı 'Nutuk' adlı eserini, Nepal'deki kütüphanenin kurucusu Keshab Raj Poudel'e teslim eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, "Nepal halkından Atatürk'e büyük bir ilginin olduğunu gördük. Gezdiğimiz her yörede bize Atatürk'ü ve yaptıklarını anlatmamızı istediler. Biz de yanımızda taşıdığımız Nutuk eserini dünya ülkelerinin kurtuluş öykülerine ait eserlerinin yer alacağı Uluslararası Düşünceler Kütüphanesi yetkilisine büyük bir onurla sunduk. Tüm dünyanın tanıdığı Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ölümsüz eseri Nutuk'u, Nepal halkının ve bu ülkeye gelen turistlerin görmesini ve okumasına istedik" dedi.

Öney, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan istiklal Savaşı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve inkılapların yapılışını, kısaca siyasi ve milli tarihimizi birinci elden anlatan değerli bir kaynak eser olan 'Nutuk'u, Cumhuriyet Kadınları olarak ziyaret ettikleri her ülkenin milli kütüphanelerine hediye edeceklerini söyledi.