GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2016 Cuma 10:36

Nazlı Ilıcak dahil 21 gazeteci adliyede!

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Nazlı Ilıcak’ın da aralarında olduğu 21 gazeteci adliyeye sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 41 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu gazetecilerden 21’i yakalandı.

Gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı emniyette ifade verdi.

Sorguları tamamlanan aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 21 gazeteci, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

BU KEZ KELEPÇE YOK
Belediyeye ait iki otobüsle adliyenin C kapısından alınan gazetecilerin kelepçesiz oldukları görüldü.
Gazeteciler sağlık kontrolü için adliye binasında bulunan adli tıp doktoruna götürüldü.

SEKRETERİYLE GÖRÜŞÜNCE YAKALANDI
Bu arada, Bodrum'da yakalanan Nazlı Ilıcak'ın kendisinin teslim olmadığı bildirildi.

Telefonunu kapatmadan önce en son sekreteriyle görüştüğü tespit edilen Ilıcak, buluşma yerinde gözaltına alındığı belirtildi.

EVLERİNDE 1 DOLAR BULUNDU
Öte yandan, soruşturmada adı geçen gazetecilerden 11'inin yurtdışına kaçtığı belirtilirken, 9'unun yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Metin Yıkar'ın evinde B ve L serisi iki adet 1 dolarlık banknot, Bülent Ceyhan'ın evinde C serisi 1 dolarlık banknot ve ABD'ye kaçtığı değerlendirilen Abdullah Abdüloğlu'nun evinde ise K serisi 1 dolarlık banknot bulunduğu ifade edildi. (a.a, dha)