GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
23 Haziran 2020 Salı 12:24

Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası restore ediliyor

Atatürk’ün 1937’de hizmete açtığı fabrika binasının kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi amacıyla yapılacak restorasyon projesine sponsor olan Reysaş Holding ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Atatürk tarafından 1937 yılında kurulan ve halen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sümer Kampüsü olarak kullanılan eski Sümerbank Basma Fabrikası'nın restorasyon çalışmaları için sponsor Reysaş Holding ile ADÜ arasında protokol imzalandı.

Kültür merkezi ve müze olacak
Sümerbank Basma Fabrikası’nın rölöve, restütisyon ve restorasyon çalışmaları için düğmeye basıldı. Reysaş Holding'in sponsorluğunu üstendiği çalışmalar için taraflar Sümer Kampüs Balo Salonu’nda bir araya gelerek protokol imzaladı. Nazilli Sümer Kampusü'nde düzenlenen törene; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın ile Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven katıldı. Durmuş Döven, ayrıca ADÜ ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüteceği, Yenipazar ilçesinde bulunan Orthosia Antik Kenti ve Nazilli'deki Mastaura Antik Kenti'nin arkeolojik yüzey araştırmaları için de sponsor olduklarını söyledi.

Yıl sonunda hizmete açılacak
Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Sümer AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in davetiyle incelediği tesisin atıl durumda olmasından dolayı çok duygulandığını belirterek şunları söyledi: “Burayı bana verin Türkiye'nin gurur duyacağı bir kültür ve sanat merkezi haline getireyim' dedim. Binanın duvarlarını süsleyecek 300 tabloyu şimdiden satın aldım. Yıl sonuna kadar restorasyon çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Döven, ilçede beş yıldızlı bir de otel inşa edeceğini açıkladı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 230 bin metrekare üzerine kurulu ve 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü Sümer Kampüsü'nü görmezden gelemeyeceklerini söyledi. Kampüsün büyük bir bölümünün atıl durumda ve kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Aldemir, "Burayı en kısa zamanda aktif hale getireceğiz. Bizim için çok kıymetli bir yer " dedi. (DHA)