GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Şubat 2016 Çarşamba 11:01

Nasır’dan Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı!

Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale sürecini başlattı. İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, inşaat projesinin İzmirli bir firmaya verilmesi için Büyükşehir’e çağrıda bulundu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı yetki doğrultusunda üstlendiği Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ihale sürecine girildi.

Hazırlanan planlar sonrası toplam 32 hektarlık alanda gerçekleşecek proje için ihale süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onay aldı. Toplam 6 etaptan oluşan, yıkımı yapılan 497 yapı ve 1172 birimin yerine toplam 157 bin metrekare alanda inşaat gerçekleşecek.

Kapalı zarf usulü ile gerçekleşecek ihale için tarih belli olmazken inşaat sektöründe kimin işi üstleneceği merak konusu oldu.

İhaleyi ve ‘İzmirli konsorsiyum’ olasılığını değerlendiren İzmir Müteahhittiler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’dan önemli açıklamalar geldi.



İZMİRLİ MÜTEAHHİTLERE VERİLSİN

İzmir’de konsorsiyuma gerek olmadan işi tek başına yapabilecek firmaların olduğunu söyleyen Nasır, Büyükşehir’e çağrıda bulundu.

Nasır, “Kentsel dönüşümde bu tür adımların atılması olumlu gelişmelerdir. Bizde şu an bir konsorsiyum şirket hazırlığı görülmüyor. Bizim sektörümüzde bu işi yapan devlet müteahhitleri var. İzmir’de bu işi tek başına yapabilecek şirketler var. Bizim önceliğimiz ihalenin İzmirli bir şirkete verilmesidir. Bu yatırımın İzmir’in kendi içinde değerlendirilmesi önemlidir.   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de tercihini İzmirli bir firmadan yapması gereklidir” şeklinde konuştu.