GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Eylül 2016 Salı 12:14

Narlıdere'nin vizyon projesinde son viraj!

Narlıdere’de yapımı devam eden Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde çalışmalar sona geldi. Büyükşehir ve Narlıdere Belediyelerinin ortaklaşa yaptığı projeyi gezen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Hayalimizi gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi'nin ortak projesi 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir yıl önce temeli törenle atılan dev projede önemli yol kat edilirken çalışmaların bazı noktalarında sona gelindi.

Tamamlandığında yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak olan proje alanınında Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur incelemelerde bulundu.



Batur, “En küçük ayrıntıyı bile hesap ederek her işte olduğu gibi bu işte de elimizden gelen gayret ve büyük özenle hayalimizi gerçeğe dönüştürdük. Açılışımıza çok az zaman kaldı. Proje gerçekleştiğinde İzmir’in tamamına hitap edecek bir alan ortaya çıkacak” dedi.

İÇİNDE NELER OLACAK?
Narlıdere’nin 2. İnönü Mahallesi bölümünde hayata geçirilmesi planlanan proje, 2014’te başladı. Belediye kendi imkanlarıyla çalışmalara başlarken, projenin adı ilk olarak Beyaz Vadi olarak belirlendi. Ancak daha sonra Belediye Meclisi, Yaşar Kemal’in adının büyük projede yaşatılması amacıyla karar aldı ve usta yazarın ismini tesislere verdi. Batur’un prestij projelerinden biri olan Vadi, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’ne çevrildi. Hem çalışmaların hızlanması hem de projenin daha çabuk tamamlanması amacıyla Büyükşehir Bele diyesi de maddi destek sağladı. Peyzaj düzenlemeleri ve kullanılacak eşyaların tamamlanmasının ardından projenin önümüzdeki yaz aylarında Narlıdereliler ve İzmirlilerin hizmetine sunulması planlanıyor. Yürüyüş parkurları ve parkları her yaştaki insana hitapetmesi planlanan Yaşar Kemal A Kültür ve Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı. Toplam 80 bin metrekare alan üzerine kurulu 400 kişilik düğün salonu, 500 kişilik kafeterya, 1500 metrekare restoran ve kafeterya alanı, spor alanları ile bin kişilik bir amfi tiyatro yapılması planlanıyor.