GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2019 Çarşamba 14:08

Narlıdere’de Engin döneminin ilk meclis toplantısı yapıldı

Narlıdere Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşirken toplantıda divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. CHP Grup Sözcüsü Erman Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özelinde bir konuşma yaptı.

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. 20 yıldır başkanlık yapan ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanlığı’na gelen Abdül Batur’dan görevi devralan Narlıdere Belediyesi’nin yeni Başkanı Ali Engin’in idaresinde gerçekleşen toplantıda divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

Meclis Birinci Başkan Vekili İbrahim Halil Kılıç, İkinci Başkan Vekili ise Esengül Kaleli oldu. Divan katipliğine ise Dolunay Bayer ve Pelin Turhan getirildi. CHP Grup Sözcülüğü görevine ise Erman Uzun geldi.

GENÇLİK DAMGASI
Ayrıca meclisin en genç üyeleri de Erman Uzun, Dolunay Bayer ve Pelin Turhan oldu.ULU ÖNDER’İMİZ, EBEDİ KOMUTANIMIZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E ATIFLA SÖYLEMEK İSTERİM Kİ…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu’nun Sözcüsü, meclisin en genç üyesi Erman Uzun oldu. Uzun, Nisan ayında başka toplantı yapılmayacağına vurgu yaparak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özelinde bir konuşma yaptı. Uzun ayrıca 4 dönemdir Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüten Abdül Batur’a yaptıkları için teşekkür de etti. Uzun, “Konuşmama başlarken Ulu Önder’imiz, ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atıfla söylemek isterim ki bugün geldiğimiz koşullarda ülkemizde ulusal egemenliğin zincirleri erimiştir. Bir dikta rejimi kurmaya çalışanların önce Atatürk’ün Balıkesir’de yaptığı konuşmaları iyice öğrenmeleri gerekmektedir. Milli irade sadece bir şahsın düşünmesinden ibaret değildir. Ulusal egemenlik çoğulculuk, bir rejim ve hukukta adalet meselesidir. ‘Sandıktan çıktım ne istersem yaparım’ anlayışı ulusal egemenlik kavramıyla ters düşer. Ulusal egemenlik sandıktan çıkan oy sayımına bağlı değildir. Örneğin yüzde 10 seçim barajı egemenliği hiçe sayarak iktidarda kalmak için her şeyi reva gören zihniyetin ürünüdür” dedi.