GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2024 Cuma 17:30

Nalbantoğlu 'tüzük ve yönetmelik' vurgusu yaptı: Aradım ama ulaşamadım!

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu kendisinin açıklamalarına yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na “tüzük ve yönetmelik” hatırlatmasında bulundu. Nalbantoğlu, “Sayın Murat Bakan’ı hassasiyetlerimi belirtmek üzere telefonla aradım ama ulaşamadım. Geri dönüş de yapmadı” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Milletvekili Murat Bakan arasında yaşanan “İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dışlanıyor” tartışması sürüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı yemekli toplantıda gündeme geldiği iddia edilen meclis üyeleri görüşmesi Bakan ve Aslanoğlu tarafından yalanlanmıştı.  Nalbantoğlu, kendisine yanıt veren ve açıklamalarda bulunan Bakan ve Aslanoğlu’na “tüzük ve yönetmelik” hatırlatması yaptı.

Milletvekili Nalbantoğlu, meclis üyelerinin yazılması sürecinin sağlıklı işletilmesini isterken Milletvekili Murat Bakan’ı aradığını fakat telefonlarına geri dönmediğini söyledi.

Nalbantoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Birincisi, attığım tivitte de ifade ettiğim gibi orada ‘haber umarım doğru değildir’ cümlesini kullandım. Açıklamalardan da anlıyorum ki; söz konusu durum gerçekleşmemiş. Birinci ağızdan bunları duymak beni mutlu etti. İkincisi, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun korunması ve süreçte sahip çıkılması gereken bir kişi olmadığını ve buna gerek olmayacağını bilmekten ayrıca mutlu oldum.  Ama benim bilgilerim ve duyduklarım bunun tam tersini söylüyor. Parti tüzük ve yönetmeliklerine uygun davranılmasını talep ediyorum. Belediye meclis üyelerinin belirlenmesi konusunda demokratik yöntemler ve teamüller işletilmelidir.  Son olarak, Milletvekili Murat Bakan’ın da ifade ettiği gibi kendisinde benim telefon numaram var. Benim numaram da onda kayıtlıdır.  Kendisiyle sık sık görüşürüz.  Dün de aradım. Tam saat 16:17 sularında telefonunu aramış olmama rağmen kendisi telefonu açmadı. Geri dönüş de yapmadı.  Benzer kaygılarımı paylaşmak ve ifade etmek üzere aramıştım.  Kendisiyle karşılaştığımda ya da görüştüğümde kaygılarımı ifade edeceğim.  Ama umuyorum ki görüşmemize kadar geçen zaman diliminde parti adına hissettiğim kaygılarım ortadan kalkmış olur. Parti tüzüğüne ve yönetmeliklerine uygun meclis üyelerinin belirlenmesi gerçekleşirse mutlu olurum. Bu yüzden de kendisini sık sık aramak zorunda kalmam”