GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Kasım 2017 Pazar 11:21

Naim'in en büyük rakibi konuştu... 'İnanamıyorum'

Naim Süleymanoğlu’nun sporculuk yıllarında “ezeli rakibi” Yunan Valerios Leonidis Hürriyet’e konuştu. Leonidis “Naim’in öldüğü haberini duyunca yıkıldım. Ben büyük bir dostumu, dünya da çok büyük bir sporcuyu kaybetti. Öldüğüne hâlâ inanamıyorum” dedi

Leonidis, halteri bıraktıktan sonra Naim ile pekçok kez görüştüklerini, iyi dost olduklarını, Türk ve Yunan halklarının dostluğu için de birlikte etkinliklerde bulunduklarını belirtti, “Dünyanın en iyi sporcusu idi. Dünyada bir eşi yok. Bundan sonra da gelir mi? Çok zor.”

Halterdeki başarısını Naim Süleymanoğlu ile rekabeti sayesinde sağladığını da söyleyen Leonidis, şöyle konuştu: “Naim, benim bir için Tanrı’nın bir hediyesi idi. Onunla olan rekabet yüzünden hep daha fazla çalıştım. Müthiş bir rakipti. O olmasaydı ben de bu kadarını başaramazdım. Biraz Tükçe biliyorum. Allah rahmet eylesin”. 

Yunan haber siteleri Süleymanoğlu’nun ölümünü “Halter tarihinde adını altın haflerle yazdıran cep Herkül öldü” , “Feryat... Süleymanoğlu gitti...”, “Halterin efsanesi öldü” ve “Büyük bir yıldız söndü” başlıkları ile duyurdular. (Hürriyet)