GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
12 Ocak 2019 Cumartesi 13:16

Muhterem Nur'dan Müslüm'ün yapımcısına suç duyurusu

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın her yıl düzenlediği ödül töreni sahiplerini buldu. Törene Müslüm filmi damga vururken, merhum sanatçının gömleği ve zümrüt taşlı yüzüğü de açık artırma ile satışa çıktı.İlk açık artırma Müslüm Gürses'in sağlığında sık sık giydiği ve çok sevdiği gömleği için yapıldı. Demet Akalın Gürses'in gömleğini açık artırmada 10 bin lira ödeyerek satın aldı.

İkinci açık artırma ise özel tasarımlı pırlanta ve zümrüt taşlarla süslü altın yüzükle, Müslüm filminin oyuncuları tarafından imzalanmış özel afiş için yapıldı. Açık artırmada şarkıcı Ferman Toprak 23 bin lira ödeyerek imzalı afişin ve yüzüğün sahibi oldu. Açık artırmaların 33 bin liralık toplam gelir elde edildi ve bu paranın 'Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği' ile 'Engelsiz Sigorta' yararına kullanılacağı açıklandı.

Ancak merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyileri ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Bahar Can Milli ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Muhterem Nur Akbaş dilekçesinde, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 8 Ocak 2019'da bir otelde düzenlenen töreninde Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırmayla satışa çıkarıldığını, hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını öne sürdü.

Açık artırmayla satılan yüzüğün sahte olduğunu iddia eden Akbaş, gerçek yüzüğün şu anda kendi parmağında bulunduğunu ve yaşamının sonuna kadar da çıkarmayacağını kaydetti. Akbaş, Müslüm Gürses'in bütün gömleklerinin de Şanlıurfa'daki müzede yer aldığını bildirdi.

Sahte eşyaların satışı yapılarak şahsi menfaat sağlandığını öne süren Muhterem Nur Akbaş, "Samimi olsalardı, amaç gerçekten vakıf yararına yardım olsaydı, yapımcılar kazandıkları parayla şahsi yardım yapardı, üstelik filmden bu kadar kazanmışken... Veya benim bu hayır işinden haberim olurdu. Bu durumda seve seve ben de bağışta bulunmak isterdim. 
Eğer vakıf bu eşyaların sahte olduğunu biliyorsa vakıfların durumu incelenmeli yok onlar da bizler gibi kandırılmışsa suçlunun bulunmasını ve cezalandırılmasını istirham ediyorum. Bu durum beni manen yıkmıştır" dedi.

Muhterem Nur sözlerine söyle devam etti: Hatıralarımın malzeme olmasından ve paraya dönüşmesinden oldukça rahatsız olmaktayım. Eşyaların kime ve hangi fiyata satıldığı, şu anda nerede bulunduğu hususunda basında çıkan haberler dışında bilgim yok. Vakfın araç olarak kullanılması suretiyle insanları dolandıran şüpheli şahısların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim."

Muhterem Nur Akbaş, suç duyurusu ve ifade işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilere parmağındaki yüzüğü gösteren Nur, eşinin imitasyon gömleği ve yüzüğünün gerçekmiş gibi açık arttırmayla satılıp bağışta bulunulduğunu öne sürdü.