GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
9 Ağustos 2021 Pazartesi 10:06

Muğla yangınlarında son durum... Yangınlar iki ilçede sıkıştı!

Muğla'da orman yangınları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada , "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır" dedi.

Türkiye'de Muğla'da 5 bölgede orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.47 ilde çıkan 240 orman yangının 235 tanesi söndürüldü.

Muğla’da Menteşe, Köyceğiz, Kayaköy, Milas ve Yatağan yangınlarına havadan ve karadan gün boyu müdahale devam ederken, dün Dalaman ve Datça’da çıkan yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangınların söndürülmesi için 39 helikopter, 6 uçak, 342 arazöz, bin 843 personel, belediyeler, özel sektör ve gönüllü vatandaşlar da katkı verdi.

 

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından orman yangınlarına ilişkin açıklamada bulundu. Pakdemirli, "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır. Ormanın kahramanları Milas ve Köyceğiz'de de karadan ve havadan büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

Köyceğiz’deki orman yangınında tehlike sürerken, yangına müdahale havadan helikopterler ve uçaklar ile devam etti. Muğla bölgesinde devam eden yangınlar içinde en sıkıntılı bölgenin Köyceğiz bölgesinde devam eden yangın olduğu açıklandı.

Milas'taki yangında Yeniköy hattında gün boyu havadan çalışmalar devam etti. Bayır Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali’nin yangından etkilenmemesi için özellikle uçaklar bu bölge üzerinde yoğunlaştı. Uçak ve helikopterler karadan ulaşımın olmadığı bölgelere su attı.

YANGINLARA KARŞI EK TEDBİRLER
Muğla Valiliği tarafından, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında bir ay boyunca, ormanların çevresinde mola verilmesi, piknik yapılması, mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklandı.(DHA, NTV, AA)