GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
12 Temmuz 2016 Salı 07:42

Müdürün örnek hayvan sevgisi

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, barınaktan sahiplendiği iki köpek için kurumun bahçesine yuva yaptı. Her gün köpeklerle zaman geçirip onların bakımını yapan Duman'ın hayvan sevgisi, kuruma spor yapmak için gelen çocuklara da örnek oldu.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, bundan 5 ay önce eşi ve iki kızıyla birlikte köpek almaya karar verdi. İl Müdürü Duman, pet shop'lardan hayvan satın almak yerine barınaktan iki köpeği sahiplendi. Bir köpeği almak için gidip, iki köpekle çıktıklarını söyleyen Duman, "Barınağa gittiğimizde golden retriever cinsi köpeğin barınakta olduğunu gördük. Köpeğin sokakta bulunduğunu ve sahipsiz olduğunu söylediler. Önce onu almaya karar verdik. Ancak yan tarafta bir de dişi golden retriever köpek gördük. İkisini birlikte sahiplendik. İsimlerini ben koydum. Saşa ve Riko il müdürlüğünün maskotu haline geldi. Şimdi 3 tane de yavruları oldu. Onları bakacağına emin olduğumuz kişilere vereceğiz" dedi. İl Müdürü Duman, "Hayvanlara gerekli özenin gösterilmesini istiyorum. Pet shop'lardan değil de barınaklardan hayvan sahiplenilmeli. Çünkü oradaki hayvanların daha fazla sevgiye ihtiyaçları var" diye konuştu.

Her gün köpeklerle vakit geçiren Duman'ın hayvan sevgisi diğer personele de örnek oldu. Kurumdaki birçok kişi ve spor yapmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün spor salonuna gelen küçük çocuklar da köpeklerle zaman geçirmeye başladı. İl Müdürü Duman, "Burada sporcular gelip köpeklerle ilgileniyor. Hayvan sevgileri artıyor. Aynı konsepti biz kam eğitim merkezinde yaptık. Orada bir sokak köpeğimiz ve 7 yavrusu var. Orada çalışan antrenörler bakıyor. Bakımlarını veterinerlere yaptırıyoruz. Herkes hayvanları sevsin, hayvanları koruyalım. Mesaiden çıktıktan sonra burada yemeklerini veriyorum, ortamı temizliyorum" dedi. (dha)