GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Mart 2020 Pazartesi 14:20

Müdürlük açıkladı: O projelerin toplantıları iptal!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, vatandaşları yakından ilgilendiren projelerde gerçekleştirdiği halkın katılım toplantılarını 10 Nisan tarihine kadar iptal etti. Bakanlığın yeni tarihleri belirleyerek kamuoyuna duyuracağı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olumsuz etkilerini hissettiren koronavirüs ile mücadele her geçen gün artıyor. Devlet kurumları ve yetkililer tedbir ve önlemleri yoğunlaştırırken 65 yaş üzerindeki vatandaşlara ve kronik hastalığı olanlara sokağa çıkmaya yasağı getirildi.

Ayrıca daha önceki süreçte insanları toplu halde bir arada tutacak organizasyon ve katılımlar iptal edilmişti.

Önemli bir karar da İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden geldi. Virüsün ülkede etkisini ilk hissettirdiği günlerde binasını ziyaretçilere kapatma kararı alan müdürlük şimdi de halkın katılım toplantılarında bir düzenlemeye gitti.

Kenti yakından ilgilendiren projelerde bölgedeki vatandaşların fikir, öneri ve taleplerini dikkate almak amacıyla gerçekleştirilen halkın katılım toplantıları 10 Nisan tarihine kadar iptal edildi. Uygulamanın 18 Mart’tan itibaren start aldığı belirtildi. Bakanlığın yeni tarihleri belirleyerek kamuoyuna duyuracağı da aktarıldı.