GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mart 2018 Çarşamba 18:43

Müdür 'adayım' dedi... Başkan görevden aldı!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç Ankara’ya giderek genel merkezde belediye başkan adaylığı için nabız yoklayan Ruhsat ve Denetim Müdürü Nedim Gümüş’ü görevden aldı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçime yönelik çalışmaların başladığı ve yoğun kulis sürecinin yaşandığı İzmir’de ilginç bir gelişme yaşandı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ankara’ya giderek 2019 yerel seçimleri adaylığı için nabız yoklayan Ruhsat ve Denetim Müdürü Nedim Gümüş’ü görevden aldı.

- BAŞKAN O MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALMIŞTI: ÖNÜNÜ AÇTIM!

İlçede dikkat çeken ve tartışmalara neden olay şu şekilde gelişti. Belediyede uzun yıllardır Başkan Dalgıç’a en yakın isimler arasında yer alan Nedim Gümüş Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde temaslarda bulundu. Parti yöneticilerine ve genel merkezde bulunan bazı isimlere 2019 yerel seçimleri için Çeşme’den adaylık düşündüğünü, kent tasarımcısı olan oğlunun da siyaset yapmak istediğini söyledi. Daha önce, genel seçimler için milletvekili aday adayı da olan Gümüş, bu kez rotayı yerel seçimler için kendi ilçesine çevirirken müdürü olduğu belediyede başkanlık koltuğuna oturmak istediğini belirtti. Bu talebini ve isteğini de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlerle de paylaştı.

Ankara’da yaşanan gelişmeler ve temaslar Müdür Gümüş kente dönmeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a iletildi. Dalgıç’a, belediyede bir müdürün başkan olmak için çalışma yaptığı bildirildi. Bunun üzerine Başkan Dalgıç, çok uzun yıllardır Alaçatı Belediyesi’nden itibaren en yakınında bulunan Gümüş’ü affetmedi. Dalgıç, Gümüş’ü görevden alırken yerine müdürlükte bulunan bir personeli vekaleten atadı.

Egedesonsöz’e konuşan Müdür Gümüş, “Ben devlet memuruyum. Daha önce de siyaset yapmak için bu görevimden ayrıldım. Şimdi yerel seçime yönelik düşüncelerim var. Belediye başkanı görevden alınma yazımı bana iletmeden görevime vekaleten birisini atadı. Bunun teknik olarak mümkün olmadığını, hukuken de yanlış olduğunu ifade ettim. Bu günden itibaren Çeşme’de belediye başkan adaylığı için çalışmalarıma başladım. Herkes için hayırlısı olsun” dedi. Gümüş ayrıca, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun gereği olan tüm işlemlere eksiksiz uyduğunu, buna hassasiyet gösterdiğinin de altını çizdi.