GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
3 Eylül 2022 Cumartesi 16:49

Müdahaleler yetmedi... Aydın’da milyonluk 'Kanka' öldü

İncirliova’da geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi altına alınan Türkiye’nin en ünlü pehlivan develerinden ‘Kanka’ isimli deve, öldü. Sayısız şampiyonlukları bulunan ve değeri 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu bilinen ‘Kanka’ isimli devenin vefatı, güreşseverleri üzüntüye boğdu.

Ses Gazetesi'nden Emrah Dinçer'in haberine göre; Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Oduncuoğlu’nun çok sevdiği ‘Kanka’ isimli devesi, rahatsızlandı. Yaklaşık 1,5 ay önce rahatsızlanan deve, tedavi için Aydın’ın İncirliova ilçesine getirildi. Üç veteriner hekim tarafından tedavisi devam eden ‘Kanka’ isimli deveden acı haber geldi. Tüm müdahalelere rağmen deve, vefat etti. Türkiye’nin en ünlü pehlivan develerinden ‘Kanka’ isimli devenin ölümü Oduncuoğlu ailesi başta olmak üzere güreşseverleri üzüntüye boğdu.

“DEVEMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Devesini kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan Mustafa Oduncuoğlu, “Devemiz, bizim ailemizden biri olmuştu. Mücadele ettiği arenada büyük başarılara imza attı. Türkiye’nin en önemli pehlivan develerinden biri haline geldi. Devemizi kaybettiğimiz için aile olarak çok üzgünüz. Gözlerim, ağlamaktan kan çanağı oldu. Bize çok güzel anılar bırakan canımız kadar sevdiğimiz devemizi asla unutmayacağız.” dedi. Sayısız şampiyonlukları bulunan ve değeri 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu bilinen ‘Kanka’ isimlinin deve, İncirliova’nın Hacıaliobası Mahallesi’ne defnedildi.