GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Şubat 2023 Salı 12:30

MSB: İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürüldü!

Hatay'ın İskenderun Limanı'ndaki konteyner deposunda dün depremden sonra çıkan yangın Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre söndürüldü.

İskenderun Limanı'nda dün saat 17.00 sıralarında depodaki konteynerlerden biri henüz bilinmeyen bir nedenle devrilerek alev aldı.

Dumanların fark edilmesi üzerine yangına liman ve belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. Çevredeki depolara da sıçrayan yangından gökyüzüne alevler yükseldi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İskenderun Limanı'ndaki yangına T70 yangın söndürme helikopterinin müdahalesinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Kirişci, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İskenderun Limanı'ndaki yangına T70 yangın söndürme helikopterimizin müdahalesi devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü açıklarken, "İskenderun Limanında meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü" ifadelerinde bulundu. (DHA)