GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2024 Salı 17:39

Mitoloji Film Festivali'ne geri sayım

İlk yıl İzmir’de başlayan Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF), bu yıl İzmir merkez olmak üzere, Manisa ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak. Festivalin Manisa ayağı, Manisa Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle 7 Ekim’de Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşecek.

UMFF, 3 Ekim tarihinde İzmir Agora Antik Kenti’nde başlayacak ve 6 Ekim’de Urla Necati Cumalı Müze Evinde ödül töreni yapacak. Festival, etkinliklerini 7 Ekim’de Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Manisa’da; 9 ve 10 Ekim’de de İstanbul’da sürdürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle TÜMAV Vakfı tarafından gerçekleştirilen festivalde; yerli ve yabancı sinemaseverler, mitolojinin farklı kültürlerdeki yansımalarını beyazperdede izleyecekler. Ormanın Şarkısı: Mavka, Aşk Her Yerde, İkizler Takımı ve Dali’yi Beklerken gibi birbirinden farklı filmler, festivalin öne çıkan yapımları arasında yer alıyor.

Festivalin Manisa Programı
Festivalin Manisa ayağı, 7 Ekim Pazartesi günü, saat 14.00’de ‘Efsaneler ve Masallar Paneli’ ile başlayacak. Saat 15.00’de ‘Çocuk ve Balıkçıl’ film gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da ‘Mitolojide Ana Temalar’ konulu panel düzenlenecek. Saat 19.00’da ‘Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık’ film gösterimiyle devam edecek olan festival, Grup Tiro müzik dinletisi ile son bulacak. Panel ve film gösterimleri, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılacak.

Ücretsiz ve Erişilebilir Bir Festival
Festival Direktörü Gülşah Elikbank, festivalin tüm etkinliklerinin ücretsiz olduğunu ve herkese açık olduğunu belirtti. Sanat Yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir ise festivale akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiler ve film gösterimlerinin ücretsiz olacağını vurguladı.