GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Eylül 2022 Pazar 11:22

MİT'ten nokta operasyon: Terörist etkisizleştirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyindeki Sincar’da gerçekleştirdiği operasyonda PKK'nın sözde yöneticilerinden ‘Darav Gevda’ kod adlı Bedirhan Abi'yi etkisiz hale getirdi.

MİT, daha önce Türkiye'de silahlı faaliyetlerde bulunan ve bazı güvenlik güçlerinin şehit olduğu eylemlere katılan 'Darav Gevda' kod adlı Bedirhan Abi'yi etkisiz hale getirilecek hedef olarak belirledi. Türk vatandaşlığı bulunan ve katılıp yönlendirdiği silahlı eylemler nedeniyle aranma kaydı bulunan Bedirhan Abi'nin Sincar'da terör örgütü PKK/YBŞ’nin sözde tugay sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. Bu kapsamda saha ajanlarının da desteğiyle teröristin etkisiz hale getirilmesine yönelik nokta operasyonu planlandı. Abi, gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK'ya 2011'de Şırnak'tan katılan terörist Bedirhan Abi, daha sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalına geçti. Terör örgütü tarafından Irak'a çekilen Abi, Sincar'da PKK/YBŞ'ye bağlı sözde tugay sorumlusu olduğu döneme kadar tabur ve cephe sorumlusu olarak görev yaptı.

"OPERASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ BÖLGE OLDUKÇA KRİTİK"
MİT'in Sincar'da düzenlediği operasyonla ilgili CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, canlı yayında şunları söyledi:
"MİT, terör örgütü PKK'nın tugay sorumlularından bir tanesini daha etkisiz hale getirdi. Operasyon gerçekleştiği bölge oldukça kritik. Irak'ın Sincar bölgesinde gerçekleşti nokta operasyon. Bu bölge niçin önemli? Çünkü PKK'nın Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin kuzeyine güç aktarırken neredeyse bir basamak olarak kullandığı stratejik bir bölgede, Türkiye sınırına oldukçauzak bir noktada gerçekleşti bu operasyon.

MİT'in daha önce Türkiye'de silahlı faaliyet yürüttüğü ve bu kapsamda bazı güvenlik güçlerinin şehit edilmesi olaylarına karışması nedeniyle Bedirhan Abi'yi hedef listesine almıştı. Bedirhan Abi'ye yönelik çok titiz bir çalışma planlandı. Terör örgütünde tugay sorumlusu seviyesine gelen ve Sincar bölgesinde faaliyetlerine devam eden Bedirhan Abi, kısa bir süre önce MİT'in düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. PKK saflarında 2011 yılında Şırnak kırsalında katıldığı belirtildi Bedirhan Abi'nin."