GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Nisan 2022 Perşembe 11:45

Mimarların Başkanı, Soyer'e sordu: Yıkmak zafer gösterisi mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı için tamamlanan ihale sürecini eleştiren Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, "Hali hazırda kazıklar var, kazıkları nasıl sökeceğiz? Biz doğru söylüyoruz ancak dinletemedik kendimizi... Yıkımı bu kadar aceleye getirmemeleri gerektiğini belirtmek isteriz" dedi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, "Yerine ne yapılacağı belli değilken yıkmak zafer gösterisi mi?" diye sordu.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de meslek odaları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta yer alan belediye sarayı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yıkım ihalesi tamamlanmıştı.

Hurda karşılığı yıkım ihalesini 19 milyon TL teklif veren Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş kazanmış ve yıkım süreci başlamıştı.

Süreç içinde özellikle Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya gelirken, Mimarlar Odası binanın yıkılmaması gerektiğini vurgulamış ve İzmir Büyükşehir Belediyesine sık sık çağrıda bulunmuştu.

O BİNAYI YIKTIK, NE YAPACAĞIZ?
Gelinen süreçte yıkım ihalesi sonrası SONSÖZ TV'de katıldığı programda konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, "Danıştık ancak dinlemedik oldu... Kurulda iyi mimar arkadaşlarımız da var. Onlar da bizim gibi düşündü. Biz hala yıkımın büyük bir hata olarak düşünüyoruz. O binayı yıktık ne yapacağız? Ne elde edeceğiz? Hali hazırda kazıklar var, kazıkları nasıl sökeceğiz?" dedi.

Konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik ifadeleriyle sürdüren Kahraman, "Biz doğru söylüyoruz ancak dinletemedik kendimizi... Yıkımı bu kadar aceleye getirmemeleri gerektiğini belirtmek isteriz. Yerine ne yapılacağı belli değilken yıkmak zafer gösterisi mi? Eksi kota inmek ile eksi kotun üstüne yapmak arasında ciddi farklar olacak" açıklamasında bulundu.

BURASI DA AYNI OLACAKTIR
Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleneceği yönündeki soruya da yanıt veren Kahraman, "Bizim artık orayı zincirlememiz lazım ya da Yüksek Kurul'un kararına dava açacağız... Necati Bey Okulu'nun yıkımı ile ilgili dava açtık ve yargı bizimle aynı kararı verdi ancak yapı yıkılmıştı... Burası da aynı olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNU OLUŞTURMAK İÇİN…
Mimarlar Odası eski başkanının binanın yıkım süreci ile ilgili yaptığı açıklama hakkında da konuşarak 'geç kalındı' diyen Kahraman, "Kamuoyunu oluşturmak için kurul kurulur kurulmaz görüşünü belirtip ayrılsaydı daha etkili olurdu... Sayın Soyer ile bir randevu alamadık ancak gelecek hafta Sosyal Demokrasi Derneği'nin bir toplantısı olacakmış misafir konuşmacı olarak Tunç Başkan'da katılacakmış orada görüşürüz herhalde" diye konuştu.