GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
3 Nisan 2024 Çarşamba 11:32

Mimarlar Odası mahkemeye taşıdı… İZSİAD görünümlü talan projesi!

İZSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Talak tarafından kamuoyuna duyurulan “Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy” projesi Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Dava dilekçesinde kamuya karşı hile yapıldığı ifade edildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Foça İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 510 dönümlük tarım arazisi üzerinde yapılmak istenen ‘Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi’ yargıya taşındı. Mimarlar Odası (MO) İzmir Şubesi, CHP’li Foça Belediyesi’nin proje için verdiği yapı ruhsatının usulsüz olduğunu iddia ederek iptali için dava açtı. 

Swissotel Büyük Efes'te gerçekleşen “Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy” tanıtım toplantısında, İZSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Talak tarafından kamuoyuna duyurulan proje ile ilgili dava dilekçesinde kanuna karşı hile yapıldığı ifade edildi. 

Dava dilekçesinde “Bazı emlak firmaları ve emlakçılar tarafından söz konusu uygulama gereği oluşturulan proje ‘HAYALLERİNİZİN ÖTESİNDE BİR KÖY SİZİ BEKLİYOR’ başlığı ile satışa çıkartılmış ve ilan içeriğinden tüm yapılaşmanın yukarıda aktarılan ekoturizm'in tanım ve amacına aykırı olduğu, projenin ve ruhsatın lüks konut üretimi ve satışı amacına yönelik olduğu, kanuna karşı hile yapıldığı ve bu hali ile dahi dayanak plan ve notlarına aykırılık oluşturduğu anlaşılmıştır.” ifadeleri yer aldı. 

Mimarlar Odası’nın dava dilekçesi şu şekilde: