GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
16 Nisan 2021 Cuma 10:21

Milli Emlak'tan duyuru... Alaçatı'da satışlar durmuyor!

Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yer alan 2 adet 'konut alanı' niteliğindeki taşınmazı için satış kararı aldı. Açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek olan satışların gerçekleşmesi halinde, Müdürlüğün kasasına 17 milyon TL'nin girmesi bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, Çeşme sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyetinde bulunan Alaçatı Mahallesi'nde 2 bin 788 metrekarelik alanın bin 352 metrekaresini 5 milyon 70 bin TL'ye ve yine aynı ile sınırları içerisinde yer alan Reisdere Mahallesi'ndeki 6 bin 0,1 metrekarelik 'konut alanı' nitelikli taşınmazı 12 milyon 601 bin TL bedelle satış listesine ekledi.

Açık teklif usulü ile gerçekleştirileceği açıklanan ihaleler için ihale tarihi 27 Nisan olarak belirtilirken, ihale saati olarak, Alaçatı Mahallesi'ndeki taşınmaz için saat 14:30, Reisdere Mahallesi'ndeki taşınmaz için ise 15:30 saatleri belirlendi.

Beklenen satışların gerçekleşmesi halinde Müdürlüğün kasasına toplam 17 milyon 671 bin TL girmesi bekleniyor.

5 YIL VERGİDEN MUAF
İhalesi yapılacak olan taşınmazların ayrıca ihale bedelleri KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan muaf olduğunu yer alırken, taşınmazlardan ayrıca 5 yıl süre ile emlak vergisi alınmayacağını belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Çeşme Belediyesi, Alaçatı'da bulunan iki ayrı arsanın atışı için ihale duyurusu yapmıştı.