GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
14 Eylül 2018 Cuma 07:59

Milli Emlak İzmir’de ihale düğmesine bastı!

Milli Emlak Daire Başkanlığı; Gaziemir, Urla ve Menderes’te bulunan bazı taşınmazlar için satma, kiralama ve irtifak hakkı için harekete geçti. İhaleler 28 Eylül’de yapılacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı kentte bulunan bazı taşınmazları satmak ve kiralamak için harekete geçti.  Gaziemir, Urla ve Menderes’te toplam 6 adet taşınmaz için ihale kararı alındı.  

GAZİEMİR’DE İKİ ARAZİ İÇİN YAKLAŞIK 6 BUÇUK MİLYON TL’LİK SATIŞ
İlanda; Gaziemir Atıfbey Mahallesi’nde bulunan ve uygulama imar planında sanayi tesis alanı olarak görünen 4 bin 132 metrekarelik arsanın tahmini satış bedelinin 5 milyon 165 bin TL olduğu belirtildi. Yine Gaziemir’deki Sakarya Mahallesi’nde yer alan ve uygulama imar planında serbest bölge gelişim alanı olarak belirtilen 2 bin 749 metrekarelik arazi için de tahmini satış bedelinin 1 milyon 276 bin TL olduğu ifade edildi.

URLA’DAKİ ARAZİ İÇİN 30 YILLIK KULLANIM İZNİ VERİLECEK
Urla’nın Sıra Mahallesi’nde bulunan ve Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki (DHTA) yer olarak belirtilen 290 metrekarelik taşınmaza irtifak hakkı için ihale kararı alındı. 30 yıl boyunca güneşlenme ve sportif amaçlı iskele alanı olarak kullanılmak üzere ilana çıkarılan arazi için ilk yıllık kullanma izni için tahmini bedelin 30 bin TL olduğu belirtildi.

NERELER KİRALANACAK?
Milli Emlak ayrıca Gaziemir ve Menderes’te bazı taşınmazlar için kiralama ihalesi düzenleyecek. Gaziemir Atıfbey Mahallesi’ndeki bin 885 metrekarelik tarlanın 5 yıllığına konteyner ve depolama alanı olarak kullanılacağı belirtildi. İlk yıllık tahmini kira bedelinin ise 81 bin 850 TL olduğu açıklandı.

Menderes’in Görece Mahallesi’nde yer alan 6 bin 181 metrekarelik arsanın da 5 yıllığına konteyner ve depolama alanı olarak kullanılacağı ifade edildi. Bu arazi için de ilk yıllık tahmini kira bedelinin 247 bin 269 TL olduğu belirtildi.

Menderes’teki Oğlananası Mahallesi’nde bulunan 4 bin 625 metrekarelik tarlanın da 5 yıl süreyle tarımsal amaçlı kullanılması için harekete geçildi. İlk yıllık tahmini kira bedel de 2 bin 500 TL olarak açıklandı.

Tüm taşınmazlar için 28 Eylül Cuma günü ihale yapılacağı aktarıldı.