GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Eylül 2024 Pazartesi 12:47

Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi: Otopark ihalesi iptal!

İzmir Atatürk Lisesi bahçesinin otopark ihalesini kazanan Rıdvan Uysal olmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı inceleme ve araştırma sonucu, “güvenlik” nedeniyle bu ihaleyi iptal etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iptal kararını doğruladı. Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Saraç, otopark işletmesinin Okul Aile Birliği’ne verilmesinin doğru olacağını ifade etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nin 125 araçlık bahçesini otopark olarak kullanılmak üzere yaptığı ihalenin iptal edildiği öğrenildi. 15 milyon 600 bin liraya Rıdvan Aksoy’da kalan ihaleyle ilgili yapılan GBT başta olmak üzere yapılan tüm inceleme ve araştırma sonucunda Bakanlık, ihaleyi iptal etmeye karar verdi. Bakanlığın, Rıdvan Aksoy ile ilgili açılmış davalar sonucu böyle bir karara vardığı öğrenildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın iptal kararını doğrularken, henüz belli olmayan ileri bir tarihte yeni bir ihalenin yapılacağını duyurdu.

3 MİLYON 600 BİN LİRA İLA BAŞLAMIŞ, 15 MİLYON 600 BİN LİRA İLE BİTMİŞTİ
40 kişi ve kurumun Milli Eğitim’den dosya aldığı bu ihalenin muhammen bedeli, 3 milyon 600 bin lira olarak belirlenmişti. Aralarında İzmir Büyükşehir’in şirketi Grand Plaza da yer alıyordu. Ancak ihalenin ikinci n otoparkın muhammen bedeli, yapılan artırımlarla 15 milyon 600 bin liraya çıkmış, ihale başka otoparkları da işlettiği öğrenilen Rıdvan Uysal’da kalmıştı. Atatürk Lisesi’nin halı sahaları ve spor salonunun ihalesini kazanan Göztepe ve Altınordu kulüpleriyle herhangi bir sorun olmadığı, ancak otopark ihalesini kazanan şirketle anlaşma yapılmadan bu ihalenin bozulduğu açıklandı.

SARAÇ: OTOPARK İŞLETMESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ’NE VERİLMELİ
İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, otopark iptalinin güvenlik nedeniyle iptal edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yeniden yapılacak ihaleye katılanların güvenlik konusunda ne kadar yeterli olacağının bilinemeyeceğine vurgu yaparak, “Sonuçta burada çocuklarımız eğitim görüyor. Öğrencilerimizin güvenliği, her şeyden önemli. Bu nedenle otopark işletmesinin, eskiden olduğu gibi yine Okul Aile Birliği tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerin bu konuda sağduyu olmalarını, ihaleyi tekrarlamak yerine doğrudan Okul Aile Birliği’ne vermesini bekliyoruz” diye konuştu.