GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2021 Çarşamba 20:54

Milletvekili Sertel 'üzülüyorum' dedi... Kimin kusuru varsa ortaya çıksın!

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel Menemen seçimine ilişkin yaptığı açıklamada ortaya çıkan manzaranın kendisi için çok üzüntü verici olduğunu söyledi. Sertel, “Atama rezaletinin sonucu böyle oldu. Makam sahiplerinin özeleştiri yapması lazım. Kimin kusuru varsa çıkıp söylesin” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menemen’de AK Partili Aydın Pehlivan’ın kuradan belediye başkanvekili olarak çıkmasının yankıları sürüyor. Birçok isim “sonuç nedeniyle sorumlu kim?” sorusunu yöneltirken Milletvekili Atilla Sertel’den açıklama geldi.

Sertel, “Demokrasi ve sandık esas olsaydı bu sorun bu noktaya gelmezdi. Partinin yaşadığı her yerde üyenin bir hafızası var. Ne yazık ki bu hayata geçmedi.  Üyeye kimse bir şey sormadı. Bu konuda atama rezaleti yaşandı. Durum, olayları bu noktaya getirdi.  Topyekün bir hata varsa parti içinde demokrasi olmamasının hatasıdır. Üyeye karşı sorumlu olan belediye başkanı ve meclis üyesi bu kusurları işlemezdi.  Biz belediyelerde de atama sistemini bitirmeliyiz” dedi.

Sonuca gelinen yolculuk için, “Kim isimlere kefil olduysa sorumlu da o olur” diyen Milletvekili Sertel, “ Ben partide genel başkan, MYK üyesi ya da yetkili olsam atama konusunda tercihte bulunmam. Hakkı elimde göremem. Çünkü bir sorun olduğunda sorumluluğu üstlenirsin. Bu sıkıntıyı kim üstleniyor? Kimse üstlenmiyor? Sistemi kim savunuyorsa onlar sorumludur, üstlenmelidir.  Gelinen durum itibariyle ben yerel seçimde kimseye ‘şu meclis üyesi olsun, olmasın’ demedim. Makam sahipleri özeleştiri yapması lazım. Özeleştiri bizde önemli bir mekanizmadır. Kim kusura varsa çıksın, söylesin” diye konuştu.

Sertel ayrıca, “ Beni menemen halkının temiz ve saf oylarının boşa çıkması üzüyor. Menemen halkı dışında kimse üzmüyor. Ayıptır ya! Yüzde 53 oy vermiş bu insanlar. Onların tavrı, gösterdiği hassasiyet ne olacak?” ifadelerini kullandı.