GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2023 Perşembe 12:57

Milletvekili Sertel’den istifacı Purçu’ya tepki: Altına evi, arabayı CHP çekti!

Milletvekili adayı gösterilmediği için partisinden istifa eden Özcan Purçu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Raydan çıkmış. O başka bir yola evrilmiş. Nemalandı üç dönem. Sen bu milletvekilliği sayesinde çoluk çocuğuna ev aldın, araba aldın, rahat yaşadın, emekli maaşı alacaksın. Bu CHP sayesinde oldu. Sen bu CHP’ye böyle bıçak çekemezsin” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Sertel, milletvekili adayı gösterilmediği için partisinden istifa eden Özcan Purçu hakkında sert eleştirilerde bulundu.

-CHP'Lİ PURÇU ADAY GÖSTERİLMEMİŞTİ... İSTİFA ETTİ!

‘5 KURUŞ BENZİN PARASI HARCAMADAN AUDİ İLE TÜRKİYE’Yİ GEZİYORSUN’
Partisinden istifa ederek bağımsız milletvekili olan Purçu’nun bu kararından sonra kendisiyle görüştüğünü ifade eden Sertel, yaşanan görüşme hakkında “Dün kendisini bizzat aradım yüzüne karşı söyledim. Ekranda bu insanı rencide eden sözleri tekrarlamak çok ayıp olur. Yaptığı çok yanlış. 8 yıl milletvekilliği yapıyorsun, divan katipliği yapıyorsun, altında Audi ile Türkiye’yi geziyorsun 5 kuruş benzin parası harcamadan. Bütün olanaklar elinin altına serilmiş, bunları hep CHP sermiş. Bir tane ön seçime girmemişsin, dışarıdan gelmişsin, atanmışsın. Bir daha, bir daha atanmışsın. Atanırken iyi de atanmadığın zaman böyle bir istifa gerçekten yakışmadı” dedi.

‘KENDİNE İSTEDİN, OLMAYINCA KÜSTÜN’
Purçu’nun istifa gerekçeleri arasında listelerde Roman asıllı bir milletvekili olmamasını değerlendiren Sertel, “Hiçbir Roman milletvekili adayı konmadı diyor. 10 tane Roman milletvekili aday adayı varsa ‘ben yeterince yaptım şu arkadaşın olmasını istiyorum’ diye genel başkana ricada bulunabilirsin. Bulundun mu, hayır. Romanların gönlünü alan bir davranışın var mı, hayır. Kendine istedin, olmayınca küstün kırıldın” eleştirilerinde bulundu.

‘O HALKIN İÇİNDEN GELDİM DİYE BİR ŞEY YOK’
Romanların ayrıca bir Roman temsilcisi olmasına gerek olmadığını, siyasetin bir bütün olarak ilerlediğinin altını çizen Sertel, Romanların hakkının sadece Purçu’nun değil diğer tüm vekillerin de savunduğunu belirterek, “Hacer Foggo yoksulluk ve ezilmişlerin hakkını savunan ve Türkiye çapında müthiş bir mücadele veren gazeteci kökenli bir arkadaşımız. Genel başkanın da baş danışmanlığını yapıyor. Roman hakları ise Hacer Foggo var. Foggo’yu bana öven kişi Özcan Purçu. Sen şimdi onu överken… Bütün arkadaşlarımız Romanların temsilcisi. Romanların temsilcisi şu, Çerkezlerin temsilcisi şu, Boşnakların şu diye bakamayız siyasette. Türkiye’nin bütünü olarak bakıyoruz. Romanlar eziliyor, yoksul bunu kabul ediyorum ama Romanların hakkını Purçu savunuyor da Sertel savunmuyor muydu? Böyle bir şey yok. ‘Romanların hakkını ben savunurum Romanlar bana ait’ ya sen kimsin? Roman olarak doğman senin bir avantajın mı senin temsilde, yok öyle bir şey. Romanların temsilcisi olarak bütün arkadaşlarımız temsilcisi. Mecliste olan Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu, Yüksel Bey, Rahmi Aşkın Türeli; onlar Romanların temsilcisi olmayacak mı? Hepsi Romanların, ezilenlerin temsilcisi olacaklar. O halkın içinden geliyorum diye bir şey yok. İnandırıcı ve samimi bulmadım. O durumu başka yola doğru çekiyor” ifadelerini kullandı.

‘RAYDAN ÇIKTI, CHP SAYESİNDE EV ALDIN ARABA ALDIN’
Purçu’nun istifa metninde yer alan, ‘Atatürk düşmanı Yüksel Taşkın neden birinci sıradan aday?’ sorusunu ‘raydan çıkmış’ olarak nitelendiren Sertel, “Raydan çıkmış. Allah ona kolaylık versin. Raydan çıktıktan sonra ne dediğini yorumlamak bile doğru değil. O başka bir yola evrilmiş. Nemalandı üç dönem. Sen bu milletvekilliği sayesinde çoluk çocuğuna ev aldın, araba aldın, rahat yaşadın, emekli maaşı alacaksın. Bu CHP sayesinde oldu. Sen bu CHP’ye böyle bıçak çekemezsin” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

‘FIRIL FIRIL DÖNÜYORLAR KİŞİSEL MENFAAT İÇİN’
Purçu’nun aynı dönem içerisinde istifa edip AK Parti saflarına geçen Mehmet Ali Çelebi gibi olup olmayacağına dair yorumlarda bulunan Sertel, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Onu da yaparsa iyice dibe vurmuş demektir. Onların yaptıklarından ziyade toplum bu tip dönmeleri affetmiyor. Fırıl fırıl dönüyorlar sadece kişisel menfaat için. Kişisel menfaatlerin sonu yoktur. Bir dönem daha istersin oldu verdiler, bir dönem daha istersin oldu verdiler, bir dönem daha istersin vermediler tu kaka demek çok kötü. Toplum değerlendirecek. Ben değerlendirmek istemiyorum. Annesini babasını kardeşlerini tanıyorum. Burada onun gıyabında konuşmak istemiyorum.