GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2019 Çarşamba 16:44

Milletvekili Purçu’dan kongre çıkışı: İl Başkanı Soyer ile uyumlu olmalı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu kongre sürecine giren partide İzmir için belirlenecek il başkanının Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumlu olması gerektiğini söyledi. Purçu, “Sayın genel başkanımız da değerlendirme yaparken bu hassasiyetle davranacaktır. İzmir’e kucaklayıcı, uzlaşmacı birisi lazım. Çünkü kente yeni bir süreç başlamıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından İzmir’de başlayan kongre sürecine ilişkin gelişmeler hız kesmiyor. Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in yeniden göreve devam etme isteğinin karşısında bazı kesimler çalışmalarını sürdürüyor.  27 Dönem Milletvekili Adayı ve Siyasal Davranış Uzmanı Devrim Barış Çelik gibi isimlerin sahaya çıktığı süreçte milletvekilleri de saflarını belli etmeye başladı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın, “İzmir’e uzlaşı adayı lazım. Genel Başkanımız da böyle istiyor” çıkışının ardından bir açıklama da Milletvekili Özcan Purçu’dan geldi. Purçu, yeni dönemde belirlenecek il yönetimi ve başkanının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte çalışacak kişilerden oluşması gerektiğini söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Milletvekili Purçu, “Yerel seçimlerin ardından İzmir’de yeni bir dönem başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte farklı bir pencere açıldı. Artık başka bir dönem. Bu dönemde çok farklı şeyler olacak. Bu yüzden partide yönetici olacak ve partimizin kongresinde çıkacak kişilerin Büyükşehir’le uyumlu olması gerekiyor. Tunç başkan ile uyumlu olacak, ona ayak uyduracak, yaptıklarını anlatacak bir yapıya ihtiyaç var. Sayın genel başkanımızın da bu kararı verirken İzmir için Tunç Başkan’ın fikirlerini önemseyeceğini düşünüyorum. Bu çerçevede bir karar alacağını biliyorum” dedi. Purçu, İzmir’de kucaklayıcı, üzerinde herkesin uzlaşacağı  bir ismin yeni dönemde partiyi yönetmesi gerektiğinin de altını çizdi.