GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2019 Çarşamba 16:47

Milletvekili Arslan’dan Elektrik Fabrikası sorusu: İzmir’i cezalandırmak mı istiyorsunuz?

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyle satın aldığı fakat Özelleştirme İdaresi’nin son onayının beklendiği Alsancak’taki elektrik fabrikası ihalesinin neden bekletildiğini sordu. Arslan, “Söz konusu muhalefet partilerine ait belediyeler olunca süreçler neden bu kadar uzamaktadır? Bu yolla, iktidara oy vermeyen şehirler cezalandırılmak mı istenilmektedir?” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Özelleştirme İdaresi’nden Belediye Şirketi Grand Plaza aracılığıyla satın aldığı Konak Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın süreci devam ediyor. Özelleştirme İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı’nın son onayı halen vermediği konu, TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ihalenin onayının neden gelmediğini sordu.

Genel kurulda konuşma yapan Arslan, “Ülkemizin sanayi mirasının kültürel varlık olarak değerlendirilip gelecek kuşaklara aktarmak öncelikle yerel yönetimlerin ve hükümetin görevidir. İzmir’de bulunan tarihi elektrik fabrikası ihalesini Büyükşehir Belediyesi adına ihaleye katılan şirket Grand Plaza A.Ş kazanmıştır. Maalesef bu ihale Özelleştirme İdaresi tarafından halen onaylanmamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi burayı müze olarak değerlendirmek istemektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini onaylayan hükümet neden İzmir konusunda aynı hassasiyeti göstermemektedir? Söz konusu muhalefet partilerine ait belediyeler olunca süreçler neden bu kadar uzamaktadır? Bu yolla, iktidara oy vermeyen şehirler cezalandırılmak mı istenilmektedir? “ diye konuştu.