GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Aralık 2018 Cumartesi 11:39

Millet İttifakı oluştu, İzmir'de ilk temasın adresi Bornova!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak’ı ziyaret etti. İki partinin temsilcileri Millet İttifakı’na dair görüş alışverişinde bulunurken ilçe başkanları birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında 24 Haziran seçimlerinde oluşturulan Millet İttifakı’nın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde sürdürülmesi kesinleşti. İki partinin çok önem verdiği İzmir’de nasıl bir yol haritası izleneceği ilerleyen günlerde daha da belirginleşecek.

İttifak kararı sonrasında Bornova Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Olgun Atila ve CHP İlçe Başkanı Asım Güven, İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak’ı ziyaret etti. CHP’li Başkan Güven’in göreve gelmesinden sonra İYİ Parti tarafından gerçekleşen hayırlı olsun ziyaretine bu kez karşılık geldi. İl olarak yeni teşkilatlanma sürecini tamamladıkları sırada Bornova’da değişim yaşayan İYİ Parti’de ilçe başkanlığı koltuğuna Mustafa Tabak oturmuştu. CHP de bu vesileyle Tabak’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.  Fakat iki partinin buluşmasında ana gündem maddesi genel merkezlerin aldığı karar doğrultusunda devam ettirilen ittifaktı.

CHP İlçe Başkanı Asım Güven ve İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Tabak önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Güven, “Biz göreve geldiğimizde ziyarete gelmişlerdi. Şimdi onlarda bir atama var. Bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. İttifak için genel merkez seviyesinde görüşmeler sonlandırıldı. Bazı illerde anlaşmalar var. Henüz ilçe bazında bir karar alınmış değil. Bizden ne istenir onu bilmiyoruz. İttifakla birlikte Bornova’da oyumuz yüzde 60-62 civarında olabilir” dedi.

İYİ Partili Tabak, “Nezaket ziyareti gerçekleşti. Ama ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaklaşan yerel seçimler itibariyle dostane şekilde sohbet ortamında görüşlerimizi paylaştık. İzmir sosyal demokrat bir şehir... Burada Atatürk ilke ve inkılaplarından vazgeçmemek doğrultusunda nasıl birbirimize destek veririz. İttifak olduğu taktirde ama bizden yana ama onlardan yana birbirimize destek olacağımız açıktır. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yol haritasını birlikte şekillendiririz” diye konuştu.  

Ziyarette Belediye Başkanı Atila ve İlçe Başkanı Güven, İYİ Parti İlçe Başkanı Tabak’a Atatürk portresi hediye etti.