GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2019 Cumartesi 14:02

Millet İttifakı’nın İzmir gündemi meclis üye listeleri…

CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, başkan adaylarının belirlenmiş olması sonrasında meclis üye listelerinin şekillenmesi için kolları sıvadı. İki başkan son günlerde yoğun mesai verirken net kararın gün içinde verilmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın İzmir’deki gündemi belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi… Başkan adaylıkları noktasında büyük ölçüde uzlaşı sağlayan iki parti bazı noktalarda anlaşamamıştı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaretiyle başlayan yerel temaslar hafta sonu mesaisiyle devam etti. Bu kez CHP İl Başkanı Yücel, İYİ Partili Başkan Kırkpınar’a makamında ziyarette bulundu.  İki başkan meclis üye listeleri konusunda izlenecek yol haritasını masaya yatırdı.

CHP genel merkezinin il örgütlerine gönderdiği genelge kapsamında meclis üyesi listelerinin 11 Şubat Pazartesi Günü saat 17.00’ye kadar şekillenmesi isteniyor.

İki başkanın ilk görüşmesinde İYİ Parti’nin CHP’nin adayının destekleneceği 23 ilçede 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerindeki oy oranlarını baz alarak kontenjan talep ettiği aktarılmıştı. Ayrıca İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde de talepkar olduğu belirtildi. İkinci olan görüşmede de değerlendirmelerin devam ettiği ifade edildi. öte yandan CHP İl Başkanı Yücel’in de partisinin milletvekilleriyle konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi.