GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2023 Salı 13:05

Millet İttifakı İzmir’de ‘birlik’ fotoğrafı… ‘Sarılalım herkes görsün’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine seçilen Sinan Bezircilioğlu’nu makamında ziyaret etti. İki isim basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz 22 Ocak tarihinde gerçekleştirilen İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde yeni il başkanı seçilen Sinan Bezircilioğlu’na bir ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan geldi.

Geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir’e atanan Şenol Aslanoğlu, geçmişten de dostluğu bulunan ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine seçilen Bezircilioğlu’nu makamında ziyaret etti. Aslanoğlu’nu Bezircilioğlu kapıda karşılarken,  makamda fotoğraf verilmesi esnasında Bezircilioğlu, “Sarılalım da herkes görsün” ifadeleri kullandı. Sonrasında ise iki il başkanı sarılarak poz verdi.

Fotoğraf çekiminin ardından basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirilirken, toplantının ardından Bezircilioğlu ve Aslanoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda neler konuşulduğunun sorulmasına yanıt veren Şenol Aslanoğlu, "Bu hayırlı olsun ziyaretiydi zaten. Yeni seçilen ekip arkadaşlarına başarılar diledik. Yolların açık olsun" dedi.

DOSTLUĞU SAHADA GÖRECEĞİZ
İki eski dostun il başkanı olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulmasına da yanıt veren CHP'li Aslanoğlu, "Biz iki eski dostuz. Çok farklı yerlerde görev aldık. Şimdi de omuz omuza bu ülkeyi karanlıktan çıkarmak için birlikte çalışacağız" dedi. Aynı soruya yanıt veren İYİ Partili Bezircilioğlu ise," Tabii ki bu sahaya da yansıyacaktır" diye konuştu.

MUTABAKAT İÇİN ‘EL BİRLİĞİ’ VURGUSU
6’lı Masa tarafından hazırlanan ortak mutabakatı da değerlendiren Bezircilioğlu, “Bu bize güç veren bir ziyaret oldu. Kendisi eski dostumdur. İzmir'de bu güzel atmosferi hakim hale getireceğiz. İnşallah elbirliği ile Millet İttifakı olarak bu ülkeyi artık olması gereken noktaya, düzlüğe çıkaracağız. Bunu da birlik ve beraberlik içinde Millet İttifakı olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu ise “6 tane ayrı parti bir seçimden önce ilk kez bir ortak mutabakat metni yayınladı. İktidara geldiklerinde ne yapacakları konusunda 6 parti uzlaştı. Dünden bugüne de toplum bunu çok olumlu karşılıyor. Bu olumluluk sürecek” şeklinde konuştu.

‘HEDEF’LER İÇİN ‘GENEL SEÇİM’ ÇIKIŞI
İYİ Parti'nin kongre sürecinde Sinan Bezircilioğlu’nun açıkladığı ‘Büyükşehir’ ve ‘milletvekilliği’ çıkışlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu, “İyi bir il başkanı tabii ki hedeflerini yüksek tutacaktır. Biz iyi bir arkadaşız. Millet İtittkfı'nın iktidarı için hep birlikte el ele çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalar hakkında ‘öncelik’ vurgusunda bulunan Sinan Bezircilioğlu ise, “Bende bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Tabii ki biz bir kongre süreci atlattık ve kendi partimizde tabiî ki hedeflerimizi ortaya koymalıyız. Ancak bizim önce önümüzde yüzyılın seçimi var. 100 yıl önce bu ülkenin kaderini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde atalarımız nasıl yendiyse, bizde  yüzyıl seçiminde tekrar bu milletin kaderini değiştirmek için  birlikte hareket ediyoruz. Bizim bu seçimi almamız ve Türkiye’yi tekrar düzlüğe çıkarmamız çok çok önemli. Seçime odaklandık ve bu seçimde hep beraber çalışacağız. Ondan sonrası diğer seçim ile ilgili ve çok uzun vade var. Önceliğimiz bu genel seçim... Odaklanmamız gereken çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğini tayin edecek genel seçimdir. Bu seçimde de aramızda çok önemli, ülkesini seven kadroların bir araya gelerek kurduğu bir Millet İttifakı var” dedi.

 ASLANOĞLU: 6’LI MASANIN GENEL BAŞKALARINI İZMİR’DE ÇOK YAKINDA GÖRECEĞİZ
“6’lı masanın İzmir il başkanları bir araya gelecek mi?” sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, “bunu çok yakında göreceğiz. Hem de 6’lı masanın genel başkalarını İzmir’de çok yakında göreceğiz” derken Bezircilioğlu ise, “O yüzden otomatik olarak hepimiz bir araya geleceğiz doğal olarak” ifadelerini kullandı.