GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Haziran 2017 Salı 11:41

Midilli'de bir köy neredeyse yok oldu!

Dün yaşanan 6,1 şiddetindeki depremde 43 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği ve en az 15 kişinin ciddi yaralandığı belirtildi. Vrisa köyünün nerdeyse tümü tahrip oldu, 800’e yakın insan geceyi evlerinden uzak geçirmek zorunda kaldı.

Midilli Belediye Başkan Yardımcısı ve çevre sorumlusu Nikos Karasavvas “Ayakta durmayı başaran evler bile oturulacak gibi değil” dedi.

Köy sakinlerinden biri ise “10 evden 9’u ya yıkıldı, ya da büyük hasar gördü” dedi. Bu yüzden köy halkı geceyi ordunun Polihnito stadında kurduğu 40 çadırda, ya da başka bölgelerde kalan akrabalarında geçirdi. Yaşlılar ise Vatera bölgesindeki otellere yerleştirildi. Midilli’de Vrisa dışında başta Plomari ve Polihnito olmak üzere 12 köyün hasar gördüğünü açıklayan Kuzey Ege Eyalet Valisi Hristina Kalogiru “Her şeyden önce insan hayatı önemli. Önümüzdeki 48 saatte deprem sonrası sarsıntılar için çok dikkatli olmalıyız” dedi. Eğitim Bakanlığı, Midilli’de bugün okulların kapalı kalacağını, aynı zamanda bütün ülkede lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı Üniversiteye Giriş sınavlarının Midilli öğrencileri için ertelendiğini açıkladı.

Bugün, deprem sonrası hasar değerlendirmesini yapmak üzere Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas, Denizcilik ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios, Antisizmik Planlama Teşkilatı Başkanı Euthimios Lekkas  ve Altyapı Bakanlığı tarafından gönderilen 50 mühendisten oluşan bir heyet Midilli’ye gitti. (DHA)