GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Eylül 2020 Salı 16:22

MHP’ye 'iktidarın bastonu' demişti... Çok sert tepki geldi: Haşerat, müptezel!

Türk Tabipler Birliği’nin kapatılması için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki göstererek “siyasi iktidarın bastonu” diyen İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’e MHP’den yanıt geldi. İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Yücel için, “haşerat” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınında ardı ardına açıklamalar yapan Türk Tabipler Birliği’ne tepki gösteren ve kapatılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri tartışılmaya devam ediyor. Birçok kesimin tepki gösterdiği sözlerin ardından karşılıklı açıklamalar gelirken Bahçeli, “TTB derhal kapatılmalı ve yöneticileriyle birlikte adli işlem yapılmalıdır” demişti.

"BAHÇELİ KAPATILSIN"
Açıklamalara İzmir’den tepki gösteren Baro Başkanı Özkan Yücel, Bahçeli’yi “iktidarın bastonu” olmakla suçladı. Özkan, “Devlet Bahçeli kapatılsın diye bir tweet atmış arkadaşımız. Bana kalırsa olması gereken o. Devlet Bahçeli’nin bu güne kadar yerine getirdiği işlev şu: siyasi iktidarın bir bastonu olmak” açıklamasını yaptı.  

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’in Bahçeli ile ilgili sözlerine MHP’den sert tepki geldi. İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Yücel için, “Haşerat, müptezel” ifadelerini kullandı.

Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“İzmir'de "Baro Başkanı" sıfatıyla gezinen, 23 Nisan gibi müstesna bir günde PKK terör örgütünün siyasi temsilcilerini programa konuk eden ve bebek katillerinin sesi olan bir müptezel her yanından kalitesizlik akan bir beyanında "Devlet Bahçeli Kapatılsın" ifadelerini kullanmış. Bebek katillerinin sesi olmaktan başka sıfatı olmayan Özkan Yücel haşeratının kulağına küpe yapması gereken husus şudur: Devlet Bahçeli Türk milletinin haysiyeti, Türk Milliyetçilerinin onurudur. Bugünü koruyan yarını ise kuran liderdir. Çukur ağzına alırken iki kere düşünmelidir”