GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2024 Perşembe 13:29

MHP'nin Tire düğümü çözüldü!

Milliyetçi Hareket Partisi, 55 ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Tire Adayı da belli oldu. MHP'nin Tire adayı Arif Demirkan oldu.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 2,5 aylık bir süre kala partiler belediye başkan adaylarını belirliyor.

CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’de ise Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP ilçelerde ortak aday çıkarmanın yanında hangi ilçelerin, hangi partiye verileceği konusunda da uzlaşı sağlamıştı. MHP, Aliağa, Tire, Foça, Çeşme ve Narlıdere’de aday çıkaracakken diğer ilçelerde seçime AK Parti şemsiyesi altında girilmesine karar verildi. 

DURAN-MHP ARASINDA SICAK MESAJLAR VERİLMİŞTİ
Aliağa, Foça, Çeşme ve Narlıdere adaylarını açıklayan MHP Tire’deki düğümü çözdü 2019’daki yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı olarak Tire’den seçilen İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın da MHP’den aday olmak istediği kulislere yansımıştı.

Son olarak MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Duran'ın MHP'den aday olmak istediğini açıklamıştı. Ancak MHP tabanından Duran’ın adaylığına tepki gösterildiği öğrenilmişti. Öte yandan Duran farklı partilerden kendisine adaylık tekliflerinin geldiğini de söylemişti.

Kararını veren MHP Tire Belediye Başkan adayını da açıkladı. Tire adayı Arif Demirkan oldu. Demirkan partisinin ilçe başkanı olarak görev yapıyordu.

ARİF DEMİRKAN KİMDİR?
MHP Tire Belediye Başkanı olan Arif Demirkan, MHP Tire İlçe Başkanı ve Tire Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmektedir. Demirkan aynı zamanda Tire Şehit ve Gazileri Anma Yaşatma Derneği Başkanıdır. Tire’de yaşamını sürdüren Demirkan, partisinin 27. Dönem Milletvekilliği Aday Adayı listelerinde yer almıştır.